Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

V četrtem poskusu zmaji do prve zmage

Košarkarji Petrola Olimpije so z odlično zadnjo četrtino na gostovanju z 79:73 odpravili belgijski Oostende.
Jan Špan je prispeval kar pet trojk. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Jan Špan je prispeval kar pet trojk. FOTO: Tomi Lombar/Delo
J. P.
30. 10. 2018 | 22:33
30. 10. 2018 | 22:56
3:31
Oostende – Košarkarji Petrola Olimpije so vendarle dočakali prvo zmago v novi sezoni lige prvakov. Po hudem domačem porazu z Bologno (61:92) so v četrtem kolu skupine D na gostovanju z 79:73 na kolena spravili soseda na razredelnici, zasedbo Oostendeja. To je bil tudi njihov prvi uspeh po sedmih zaporednih porazih v tem tekmovanju. Nov izziv jih čaka prihodnjo sredo, ko bodo v Stožicah gostili litovski Neptunas.


Odločila zadnja četrtina


Prvi polčas je bil izenačen, moštvi pa sta se izmenjevali v vodstvu. V tretji četrtini se je tehtnica začela nagibati na stran domačih, ki so nekajkrat pobegnili za osem točk, na zadnji odmor pa odšli s petimi točkami naskoka. V zadnjem delu pa so zmaji prevzeli vajeti v svoje roke, prek slavljenca Issufa Sanona zadeli za vodstvo z 62:61, ki ga niso več izpustili iz rok.


Pet trojk Špana


V zmagovalni vrsti, ki je odigrala tretjo tekmo v štirih dneh, sta se še posebej izkazala domača igralca Jan Špan s 23 točkami, od tega kar petimi trojkami, in Miha Lapornik z 18 točkami in brezhibnim izvajanjem prostih metov (9:9). Pri poražencih, ki ravno tako ostajajo pri eni zmagi v sezoni, sta bila najbolj pri metu Nemanja Đurišić z 19 in Chase Fieler s 15 točkami.


Borba do zadnjega


»Zaradi razporeda tekem in nekaterih porazov, ki smo jih doživeli v zadnjem obdobju, je bil ta dvoboj za nas izjemno zahteven. Kljub sedmim točkam zaostanka v drugem polčasu so se fantje borili do zadnjega, se vrnili v igro in naposled zasluženo zmagali, za kar si zaslužijo pohvale,« je zadovoljno strnil vtise Olimpijin trener Zoran Martič.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine