Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Lani prvenec v Madridu, letos v Belgiji?

Petrol Olimpija bo drevi ob 20.30 odigrala četrto tekmo v Fibini ligi prvakov.
Jusuf Sanon in soigralci se še niso odkupili za polom proti Virtusu. FOTO: Uroš Hočevar
Jusuf Sanon in soigralci se še niso odkupili za polom proti Virtusu. FOTO: Uroš Hočevar
Eduardo Brozovič
30. 10. 2018 | 11:00
4:20
Ljubljana – Oster ritem tekem ima za košarkarje Petrola Olimpije tudi koristno plat, saj se ne utegnejo prepustiti malodušju po devetih porazih v prvih petih tednih sezone. Plavati morajo naprej z močnim tokom ter z igralskim in strokovnim kadrom, ki ga imajo na voljo. Seveda pa ni dobro, da nimajo dovolj časa za odpravljanje napak, saj jih je doslej kar mrgolelo, sleherni kakovostnejši tekmec pa jih bogato unovči. Drevi bo poskusil še Ostende.


V 4. kolu Fibine lige prvakov bodo Ljubljančani odigrali tretjo tekmo v štirih dneh. V soboto so zapravili nemogoče proti Ciboni, v nedeljo omogočili Šentjurju, da je iztržil zmeren poraz, danes bodo poskusili doseči prvo zmago na evropski sceni in obogatiti svojo začetno bero, ki kljub podvojenemu proračunu zaostaja za lansko, nad katero je bilo klubsko vodstvo tako nezadovoljno. Olimpija je lani v podobnem času imela identičen izkupiček v ligi prvakov (0:3), ligi ABA (2:3) in DP (2:1), a osvojila domači superpokal, ki ga je letos gladko izgubila proti Sixtu Primorski. Hkrati se je lahko takrat pohvalila z dvema lepima zmagama nad Krko s 40 točkami skupne razlike, medtem ko je pred tremi tedni v Novem mestu doživela pravi polom (69:91).

Lani je Olimpija okusila prvo zmago v Fibini LP v 4. kolu na gostovanju pri Estudiantesu v Madridu. Tokrat se ji ponuja podobna priložnost, saj je že prestala dvoboje z vodilno trojico v skupini D, belgijska klubska košarka pa ne sodi ravno v elitni razred. Ostende je resda 19-kratni prvak svoje države (naslov je osvojil tudi v zadnjih sedmih sezonah), ob razkolu evropske klubske košarke leta 2000 se je prebil v Fibino suproligo in se uvrstil pred Krko, čeprav je z njo dvakrat izgubil, leto dni pozneje je okusil še Ulebovo evroligo. Od takrat je njegova realnost podobna Olimpijini. Iz evropskega pokala je zdrsnil na tretjo celinsko raven, moštvi pa sta si izmenjali tudi nekaj košarkarjev. V preteklosti so za oba današnja tekmeca igrali Dragiša Drobnjak, Slobodan Ljubotina, Chris Booker in Damjan Rudež, zdaj barve Ostendeja od leta 2011 brani Dušan Đorđević, ki je v sezoni 2009/10 organiziral Olimpijino igro in leto dni pozneje še Krkino.
 

Vnovič brez Reynoldsa


Najnevarnejši strelci belgijske zasedbe v prvih treh kolih LP so bili dirigent TJ Williams (povp. 14 točk), črnogorsko krilo Nemanja Đurišić (13), Đorđević (10,7) in center Yannick Desiron (10), ki pod vodstvom hrvaškega trenerja Daria Gjergje niso mogli preprečiti uvodnih porazov s Promitheasom doma (84:93) in z Virtusom v Bologni (60:89). Odkupili so se prejšnji teden z zmago nad litovskim Neptunasom z 91:89. »Z Ostendejem smo se septembra pomerili na pripravljalnem turnirju v Belgiji in zmagali s 77:72. Takrat ekipi nista igrali v popolnih zasedbah, zato bosta precej spremenjeni. Belgijci imajo zelo izkušeno moštvo, ki že dolgo časa igra skupaj,« opozarja Olimpijin trener Zoran Martič, ki vnovič ne bo mogel računati na poškodovanega Scottieja Reynoldsa.

Pari 4. kola v skupini D, torek: Ostende – Petrol Olimpija (20.30), Virtus Bologna – Bayreuth (20.30); sreda: Neptunas – Strasbourg (18), Promitheas – Bešiktaš (18.30); vrstni red: Virtus, Strasbourg in Promitheas po 3:0, Neptunas, Ostende in Bešiktaš po 1:2, Bayreuth in Petrol Olimpija po 0:3.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine