Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Umrl eden od najboljših obrambnih košarkarjev v ligi NBA

V 58. letu starosti je boj s hudo boleznijo izgubil Dikembe Mutombo.
Dikembe Mutombo je bil eden od najboljših obrambnih igralcev v ligi NBA. FOTO: Stan Honda/AFP
Dikembe Mutombo je bil eden od najboljših obrambnih igralcev v ligi NBA. FOTO: Stan Honda/AFP
M. Š., STA
30. 9. 2024 | 18:57
30. 9. 2024 | 19:08
1:39

Za posledicami raka na možganih je v 58. letu starosti umrl slavni košarkar Dikembe Mutombo. Zadnje ure življenja je preživel obkrožen z družinskimi člani, so sporočili iz lige NBA.

Mutombo je v hišo slavnih lige NBA prišel kot eden najboljših obrambnih igralcev v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Pod koši je bil zavoljo svojih blokad strah in trepet za vse napadalce. Njegov vzdevek se je glasil Mount Mutombo (gora Mutombo).

Rodil se je v Demokratični republiki Kongo, kar 18 let pa je bil član različnih moštev v ligi NBA. Kariero v najmočnejši ligi je začel pri Denver Nuggets, nato pa je branil še barve naslednjih ekip: Atlanta Hawks, Philadelphia 76ers, New Jersey Nets, New York Knicks in Houston Rockets.

Osemkrat je nastopil na tekmi zvezd, štirikrat pa so ga izbrali za najboljšega obrambnega igralca lige NBA, s čimer si deli rekord z Benom Wallaceom in Rudyjem Gobertom. Dvakrat je bil tudi najboljši skakalec lige. Njegovo povprečje v najmočnejši ligi znaša 9,8 točke, 10,3 skoke in 2,8 blokade.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine