Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Čudežni zasuk Srbov, Bogdanović zaupal, zakaj prvi zvezdnik ne govori z mediji

Nikola Jokić & Co. so v četrtfinalu olimpijskih iger v Parizu nadomestili 24 točk zaostanka za Avstralci. V polfinalu tudi Francozi in Nemci.
Nikola Jokić (z žogo) je prispeval levji delež k zmagi Srbije nad Avstralijo. FOTO: Aris Messinis/AFP
Nikola Jokić (z žogo) je prispeval levji delež k zmagi Srbije nad Avstralijo. FOTO: Aris Messinis/AFP
6. 8. 2024 | 22:37
6. 8. 2024 | 23:16
2:13

Izjemno razburljivo predstavo so v današnjem četrtfinalu olimpijskega turnirja uprizorili košarkarji Avstralije in Srbije, ki so se po podaljšku veselili zmage s 95:90. Na poti do polfinala so čudežno nadomestili razliko 24 točk (20:44), kolikor so že zaostajali v prvem polčasu.

Najzaslužnejši za uspeh Srbov, ki jim je med minuto odmora v prvem polčasu več krepkih namenil selektor Svetislav Pešić, je bil prvi zvezdnik moštva Nikola Jokić, ki je zbral 21 točk, 14 skokov in devet asistenc. Toda nato se je – kot že po prejšnjih tekmah – zavil v molk. »Govori samo z menoj,« se je pošalil Bogdan Bogdanović, ki je dodal 17 točk. Ob tem je še pripomnil: »Če v ligi NBA ne govoriš z mediji, dobiš kazen, na olimpijskih igrah pa teh ni. Zato Nikola tudi reče: 'Če mi ni treba govoriti z novinarji, tudi ne bom.'« V avstralski vrsti je bil sicer s 26 točkami najbolj učinkovit izkušeni Patty Mills.

Nemci (na fotografiji desno Dennis Schröder) so premagali Grke. FOTO: Aris Messinis/AFP
Nemci (na fotografiji desno Dennis Schröder) so premagali Grke. FOTO: Aris Messinis/AFP

Po preobratu so zmagali tudi svetovni prvaki Nemci, ki so bili pred očmi legendarnega Dirka Nowitzkega s 76:63 boljši od Grkov, Francozi pa so pred svojimi navdušenimi navijači z 82:73 strli odpor Kanadčanov. V večerni tekmi so favorizirani Američani s 122:87 odpravili Brazilce. V polfinalu se bodo LeBron James & Co. pomerili s Srbi, gostitelji pa z Nemci. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine