Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Po desetih minutah groze vendarle srečen konec za Slovenijo

Košarkarji Aleksandra Sekulića so v prvih kvalifikacijskih nastopih bolj navdušili z borbenostjo kot z ravnijo prikazane igre, a so že na pragu EP 2025.
Mike Tobey se je izkazal z 20 točkami in 12 skoki. FOTO: Blaž Samec/Delo
Mike Tobey se je izkazal z 20 točkami in 12 skoki. FOTO: Blaž Samec/Delo
26. 2. 2024 | 05:00
6:15

V nadaljevanju preberite:

Pred začetkom dvoboja in ob predvajanju njihove državne himne košarkarji Izraela pričakovano niso dočakali odobravanja koprskega občinstva, športna tradicija je za nekaj trenutkov ostala v senci dogajanja na Bližnjem vzhodu. Drugih hujših protestov v dvorani Bonifika ni bilo, na igrišču pa so gostje prišli na svoj račun zgolj v prvi četrtini. V nadaljevanju je vse minilo po notah slovenske reprezentance, ki je lahko proslavila drugo zmago v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Po načelu porazen začetek, dober konec.

Navodila prirediteljev in KZS, naj se gledalci ognejo izražanju političnih stališč z zastavami Palestine in žaljivimi napisi, so zalegla. Z redkimi izjemami, za katere so poskrbeli varnostniki. Niso pa pomagala opozorila z dvoboja proti Ukrajini, v kakšno zadrego so se vnovič spravili slovenski reprezentanti? O koprskem uvodu groze veliko povedo osnovni podatki, kakšni? S čim je bil selektor Aleksander Sekulić vendarle zelo zadovoljen? Kdo je plačal ceno za slab začetek in kdo so bili junaki koprskega večera? Kdo je tokrat garal v obrambi in izenačil svoj strelski rekord v državnem dresu? Kdaj se bo nadaljevala slovenska pot na tekmah s Portugalsko, ki je po tesnem porazu z Izraelom prijetno presenetila svoje privržence?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine