Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Nemci v derbiju z Avstralci ubranili zmago, slovo Francozov

V skupini E, ki se v naslednjem krogu SP v košarki križa s slovensko skupino F, junak dvoboja Dennis Schröder, tragični Patty Mills. Japonska ugnala Finsko.
Nemčija je z zmago proti Avstraliji že na pragu napredovanja v 2. krog svetvonega prvenstva. FOTO: Issei Kato/Reuters
Nemčija je z zmago proti Avstraliji že na pragu napredovanja v 2. krog svetvonega prvenstva. FOTO: Issei Kato/Reuters
G. N., STA
27. 8. 2023 | 15:25
27. 8. 2023 | 18:23
2:25

Prvi veliki derbi 2. kola v skupini E, ki se bo v 2. krogu tekmovanja križala s slovensko skupino F, med Nemčijo in Avstralijo je pripadel evropski reprezentanci. Tretji z evropskega prvenstva so bili boljši od tretjega na olimpijskih igrah s 85:82.

V zelo izenačenem dvoboju, v katerem si nobeno moštvo ni priigralo prednosti z dvomestnim številom točk, se je drama začela poldrugo minuto pred koncem po košu Avstralca Josha Giddeyja za izenačenje na 81:81. V napetih sekundah so se vrstile napake na obeh straneh, odločilno pa je sedem sekund pred koncem naredil Avstralec Patty Mills. V napadu za zmago ob izidu 82:83 je izgubil žogo. Nemško zmago je s polaganjem potrdil Maodo Lo.

Najboljši nemški strelec je bil Dennis Schröder s 30 točkami, avstralski pa osmoljenec Mills z 21.

Na drugi tekmi v skupini E so Japonci na veliko veselje domačih privržencev ugnali Fince z 98:88. Pri igralcih iz dežele vzhajajočega sonca je bil najbolj učinkovit naturalizirani Američan Josh Hawkinson z 28 točkami, pri Fincih pa je prvi zvezdnik in igralec Utah Jazz v ligi NBA Lauri Markkanen dosegel 27 točk in 12 skokov.

Francozi, bronasti na zadnjih dveh SP ter srebrni na OI 2021 in lanskem EP, so po drugem porazu zapravili vse možnosti za preboj v drugi del tekmovanja, Latvijci so bili boljši z 88:86. Pri košarkarjih z Baltika se je izkazal Arturs Žagars z 22 točkami, pri Franciji pa Evan Fournier s 27 točkami.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine