Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Zaradi košarke v šolah prost dan, državne ustanove pa zaprte

Za uvod se je v Manili na tekmi domače reprezentance z Dominikansko republiko zbralo kar 38.115 gledalcev. Na Japonskem je Avstralija gladko ugnala Finsko.
Avstralci so bili na uvodu za razred boljši od Fincev. FOTO: Juiči Jamazaki/AFP
Avstralci so bili na uvodu za razred boljši od Fincev. FOTO: Juiči Jamazaki/AFP
S. U.
25. 8. 2023 | 18:06
2:00

Če gre soditi po prvem dnevu košarkarskega mundiala, potem gre pričakovati veliko gledalcev. Predvsem na tekmah domače izbrane vrste na Filipinih, kjer igra pod košema že dolgo ohranja posebno priljubljenost. Že na uvodni tekmi gostiteljev z Dominikansko republiko se je v izjemni Areni Filipini, zdaj uradno največji pokriti športni dvorani na svetu, zbralo 38.115 gledalcev, kar predstavlja doslej najboljši obisk ene tekme na svetovnih prvenstvih v košarki. Izjemen objekt je star devet let, na tribunah pa je prostor kar za 55.000 navzočih. Domače občinstvo pa je bilo nad razpletom tekme razočarano, saj je bila po razburljivem boju s 87:81 boljša Dominikanska republika. In koliko je ta uvodni dvoboj košarkarskega mundiala pomenil Filipincem, je tudi razkril podatek, da so vse šole včeraj učencem in dijakom namenile prost dan, zaradi košarke pa so bile zaprte številne državne ustanove.

Iz slovenskega zornega kota pa je bil zanimiv pogled k izidu uvodne tekme med Avstralijo in Finsko, saj se bodo naši košarkarji v primeru pričakovanega napredovanja v 2. del iz svoje skupine F pomerili z najboljšima iz skupine E, v kateri pa sta prav omenjeni reprezentanci. Za uvod je bila avstralska vrsta prepričljivo boljša – 98:72.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine