Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Giulio Ciccone je razveselil svoje navijače

Italijan je bil najhitrejši v 15. etapi kolesarske dirke po Italiji od Rivarolo Canaveseja do Cogneja.
Giulio Ciccone si je prikolesaril zmago v etapi z zahtevnimi zadnjimi 85 km, v katerih so morali kolesarji premagati dva vzpona prve in enega druge kategorije. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Giulio Ciccone si je prikolesaril zmago v etapi z zahtevnimi zadnjimi 85 km, v katerih so morali kolesarji premagati dva vzpona prve in enega druge kategorije. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Š. R., STA
22. 5. 2022 | 17:46
22. 5. 2022 | 18:03
1:56

Italijan Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) je zmagovalec 15. etape kolesarske dirke po Italiji od Rivarolo Canaveseja do Cogneja (177 km). Svoje navijače je razveselil s pobegom iz ubežne skupine in se podpisal pod sedmo zmago v karieri, tretjo etapno na Giru (2016 in 2019).

Drugi je ciljno črto z 1:31 minute zaostanka prevozil Kolumbijec Santiago Buitrago (Bahrain Victorious), tretjeuvrščeni Španec Antonio Pedrero (Movistar) je zaostal za 2:19 minute. Med najboljšimi v boju za rožnato majico pa kljub zahtevni gorski trasi ni prišlo do večjih sprememb.

Carapaza potisnili v skupino

Na prvih devetih mestih ni prišlo do sprememb. Ekvadorec Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) je ostal v rožnati majici in po šprintu v zadnjih nekaj 100 m tekmecem sicer odščipnil dve sekundi, a so komisarji dirke odločili, da je celotna skupina ciljno črto prevozila istočasno. Tako je pred Avstralcem Jaijem Hindleyjem (Bora-Hansgrohe) ohranil sedem sekund naskoka. Tretji Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates) za Ekvadorcem zaostaja za 30 sekund.

V skupini najboljših je v cilj kot 27. prišel tudi edini preostali slovenski predstavnik Domen Novak (Bahrain Victorious) s istim časom kot 13. Carapaz (+7;48).

V ponedeljek bo na Giru prost dan, v torek pa se bo z etapo od Sale do Aprice (202 km) začel zelo zahteven zadnji teden, ki bo v petek za 37 km zavil tudi na slovensko stran meje.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine