Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Vingegaard zmlel Pogačarja in rumeno majico, ki jo bo jutri nosil Hindley

Vingegaard je z napadom pokazal svojo moč. Pogačar je komaj sledil in za Vingegaardom zaostal za več kot minuto.
Jai Hindley je in ni presenetljivi nosilec rumene majice. FOTO: Anne-christine Poujoulat Afp
Jai Hindley je in ni presenetljivi nosilec rumene majice. FOTO: Anne-christine Poujoulat Afp
5. 7. 2023 | 09:15
5. 7. 2023 | 18:07
23:40

Prva gorska etapa vedno pokaže, kdo ne bo zmagovalec tritedenske dirke, ne pokaže pa, kdo bo zmagovalec. Torej bomo morali za Pogačarja še močno stiskati pesti. Danes je Vingegaard pokazal svojo moč, Pogačar mu ni mogel slediti niti metra, ko je napadel 3 kilometre pred vrhom klanca Col de Marie Blanque. 

Prva gorska pirenejska etapa je bila napeta, hitra in nepredvidljiva od starta v Pau in vse do cilja po 162-kilometrih v Laurunsu. Ogromna skupina 36 kolesarjev se je organizirala po neštetih poskusih od samega štarta. Če smo včeraj gledali najbolj počasno etapo v zgodovini Toura, potem smo danes videli eno od najbolj napetih.

Zvezdnik dneva je zagotovo Avstralec Jai Hindley (Bora Hansgrohe), ki je bil najprej v veliki ubežniški skupini potem pa je že na prvem klancu napredoval z manjšimi skupinicami vse do zadnjega, tretjega klanca, ko je ostal sam z Avstrijscem Felixom Gallom, ki pa mu ni mogel slediti do vrha klanca Marie Blanque.

V glavnini pa se je odvijala prava srhljivka. Ko so imeli ubežniki že 4 minute prednosti so kolesarji iz ekipe UAE šele krenili na lov. Vendar če je v ospredju skupina z imeni, kot so Wout van Aert, Jai HindleyEsteban Chaves, Rigoberto Urán in še mnogi ostali, potem vrag odnese šalo. Na zadnjih 4 kilometrih zadnjega klanca so vajeti v glavnini prevzeli kolesarji Jumbo Visme. Zelo hitro so razredčili vse tekmece, skupaj z Adamom Yatesom v rumenem. Ko je na čelo prišel Sepp Kuss, sta za njim ostala samo še Vingegaard in Pogačar. 

Dobre 3 kilometre pred vrhom Col de Marie Blanque se je Kuss umaknil, napadel pa je Vingegaard. Njegov napad je bil tako močan, da ga Pogačar ni mogel ujeti ne do vrha klanca, ne na spustu in niti na ravnini do cilja v Laurunsu.  Jonas Vingegaard pa je hitel kot prerojen in vmes polovil vse Hindleyeve zasledovalce. V cilj je prišel sicer peti, vendar je pred Pogačarjem prišel za celo minuto in štiri sekunde.

V skupnem seštevku je zdaj v rumenem Jai Hindley, 47 sekund za njim je Vingegaard, tretji je Gulio Ciccone, ki zaostaja 1:03. Pogačar je zdaj na 6. mestu 1:40 za rumeno majico, ostaja pa v beli majici. 

Druga gorska etapa lahko samo potrdi premoč Vingegaarda

Lahko pa, da je bil danes edini slab Pogačarjev dan na Touru. Upajmo, da je tako, ampak malce nas bega njegova izjava v cilju 5. etape, ko je povedal, da je njegov računalnik na kolesu kazal njegove najboljše številke, a vseeno ni mogel slediti Danca. To je bolj skrb vzbujajoče od vseh drugih razlogov, ki smo jih iskali med in po etapi.

Pogačarjev UAE je res bil celo etapo na lovu za ubežniki, vendar je bil Pogačar tako kot Vingegaard vedno v varnem zavetrju in tam ni izgubljal moč po nepotrebnem. Če smo pred Tourom vedeli, da so Vingegaardove »številke« na testih boljše od Pogačarjevih, smo danes na cesti videli, da je to res. 

Jutri je še ena gorska etapa, še težja od današnje. Tour pa je še kako odprt za deset tekmecev, ki še lahko računajo na stopničke v Parizu.

Gorska 6. etapa. FOTO: Letour.fr 
Gorska 6. etapa. FOTO: Letour.fr 

Spremljali smo v živo

17:23
Ciccone
je drugi, Buchmann tretji, Gall tretji, Vinge četrti, Pogačar je za zmagovalcem zaostal 1:37! Pogačar v skupnem seštevku za Vingegaardom zaostaja 1:04.

1. Jai Hindley
2. Giulio Ciccone, 32 sekund
3. Felix Gall
4. Emanuel Buchmann
5. Jonas Vingegaard, 34

17:22
Jai Hindley (Bora Hansgrohe) je zmagovalec 5. etape!

17:20
Hidley
ima še 40 sekund pred Vingegaardom in 1:52 pred Pogačarjem.

17:18
Samo še Hindley je pred Vingegaardom, Pogačar zaostaja 1:10 za Jonasom.

17:15
Hindley
je sam v ospredju, Gall je 45 sekund za njim, potem pa že Vingegaard, Buchmann in Ciccone, 56 sekund zaostanka, potem še Martinez in Haig in 1:53 zadaj Pogi s Kussom.

17:10
Vingegaard
beži pred Pogačarjem, skoraj minuto prednosti ima že. S tako vožnjo bo ujel še Hindleya ...

17:06
40 sekund ima Vingegaard prednosti pred Pogačarjem na vrhu klanca. Še 16 km do cilja, Hindley ima minuto pred Vingegaardom.

17:05
Vingegaard
je napadel, Pogačar ga ne more držati ...

17:02
Sepp Kuss
je navil tempo, samo Vingegaard in Pogi lahko držita, Adam Yates je odpadel, 19 km pred ciljem 1 km do vrha klanca.

16:59
Hindley
je sam na čelu dirke! Gall je odpadel ... Van Aert je jumbovcem v glavnini pmagal deset metrov, potem se je vkopal v asfalt.

16:55
Jai Hindley (Bora Hansgrohe) in Felix Gall (AG2R Citroen) imata 2:22 prednosti pred glavnino, jumbovci zdaj vlečejo glavnino!

16:53
Jai Hindley
in Felix Gall sta sama v ospredju, glavnina zaostaja 3:37, 2 km do vrha klanca.

16:51
Jai Hindley
je najmočnejši na zadnjem klancu, še 3 km do vrha, zdaj so na najstrmejšem delu klanca.

16:48
Wout van Aert
je odpadel ... njegova taktika je tudi danes precej nenavadna, juniorska, kot pravijo kolesarji. Neverjetno je, kaj si jumbovci upajo privoščiti.

16:45
Koliko moči je še ostalo dvojcu: Jai Hindley, Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe)? Oba sta za nadaljevanje najbolj nevarna za Pogačarja.

16:40
Pred kolesarji je Col de Marie Blanque (1035 m n. v., 7,7 km, 8,6 %, 1. kat.). Glavnina zaostaja 3:21.

16:35
Zadnji današnji klanec Col de Marie Blanque (1035 m n. v., 7,7 km, 8,6 %, 1. kat.) je na vrsti čez 5 km. 

16:30
Trio Wout van Aert,  in Krists Neilands (Israel-PremierTech) imajo že 20 sekund prednosti pred Hindleyem ... to bo še zanimiv Tour, ne samo današnji zadnji vzpon, ki bo kmalu na vrsti.

16:25
Wout van Aert
in Julian Alaphilippe in Krists Neilands (Israel-PremierTech) so skupaj, 21 zasledovalcev zaostaja 15 sekund, glavnina zaostaja 3:36, 35 km pred ciljem.  

16:21
Kolesarji so že na klancu Col d'Ichère (674 m n. v., 4,2 km, 6,5 %, 3. kat.), 40 km pred ciljem.

16:20
23 koelsarjev lovi Kristsa Neilandsa (Israel-PremierTech):
Tiesj Benoot, Wout van Aert (Jumbo-Visma), Omar Fraile, Daniel Martínez (Ineos Grenadiers), Valentin Madouas (Groupama-FDJ), Esteban Chaves, Rigoberto Urán (EF Education-EasyPost), Julian Alaphilippe (Soudal-Quick Step), Jack Haig (Bahrain Victorious), Jai Hindley, Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe), Giulio Ciccone, Juan Pedro Lopez (Lidl-Trek), Clément Berthet, Felix Gall, Aurélien Paret Peintre (Ag2r-Citröen), Matteo Jorgenson, Gregor Mühlberger (Movistar), Chris Hamilton (Dsm-firmenich), Maxim Van Gils (Lotto-Dstny), Harold Tejada (Astana Qazaqstan) in Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies). 

16:16
Van Aert
in Alaphilippe sta se pognala na lov na Neilandsa, 43 km pred ciljem.

16:15
Krists Neilands
(Israel-PremierTech) je napadel in ima že 30 sekund prednosti pred zasledovalci i 4:10 pred glavnino.

16:10
Pred kolesarji je drugi današnji klanec,  Col d'Ichère (674 m n. v., 4,2 km, 6,5 %, 3. kat.) in tretji Col de Marie Blanque (1035 m n. v., 7,7 km, 8,6 %, 1. kat.). To je tisti klanec, na katerem sta se leta 2020 Roglič in Pogačar sama skoraj zapletla v padec. 

16:06
Ubežniki dobro napredujejo, glavnino vseskozi vlečejo kolesarji UAE. Precej pri koncu z močmi so je videti. Kaže, da hočejo do zadnjega ali predzadnjega klanca privleči rumeno majico in Pogija, potem pa ... bo vse v nogah Pogačarja. 

16:02
55 km pred ciljem, 17 ubežnikov: Tiesj Benoot, Wout van Aert (Jumbo-Visma), Omar Fraile, Daniel Martinez (Ineos Grenadiers), Valentin Madouas (Groupama-FDJ), Esteban Chaves, Rigoberto Uran (EF Education-EasyPost), Jack Haig (Bahrain Victorious), Jai Hindley, Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe), Julian Alaphilippe (Soudal-Quick Step), Giulio Ciccone (Lidl-Trek), Clément Berthet, Felix Gall (Ag2r-Citröen), Matteo Jorgenson, Gregor Mühlberger (Movistar) in Krists Neilands (Israel-PremierTech) Van Aert je v virtualni rumeni majici, imajo 4 minute prednosti pred glavnino.

15:59
Ubežniki bežijo na vso moč, UAE moštvo ne more zmanjšati njihove prednosti. Še vedno se spuščajo s Col de Soudeta.

15:55
Na cesti je več manjših skupinic, 28 kolesarjev je raztresenih med vodilni skupinico in glavnino, ki zdaj zaostaja 3:55, 63 km do cilja.

15:50
Van Aert
je ujel čelo dirke. In je spet v igri za etapno zmago.

15:45
Prvi klanec HC kategorije je v nevarnost spravil rumeno majico in Pogačarja. Jai Hindley, Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe) imata že 4 minute prednosti. Težko, da jih bodo ujeli do cilja! Hindley je v virtualni rumeni majici. 

15:40
Felix Gall
(Ag2r-Citröen) prvi čez Col de Soudet!

15:37
Wout van Aert
je dokončno odpadel. Sem že mislil, da bomo tudi letos gledali veoljca na biciklu. Klančarji dirko pišejo na svoj konto, tako je tudi prav. Felix Gall (Ag2r-Citröen) je napadel. Megla kolesarjem zastira pogled, še 800 metrov do vrha za prve kolesarje. 

15:36
Ubežnika so ujeli, dirka se začenja znova, še 2 km do vrha Col de Soudeta.  Giulio Ciccone (Lidl-Trek) je prevzel vajeti ubežnikov, še 77 km do cilja.

15:35
23 kolesarjev lovi Van Aerta in Campenaertsa.
Tiesj Benoot (Jumbo-Visma), Felix Grossschartner (UAE Team Emirates), Omar Fraile, Daniel Martinez (Ineos Grenadiers), Valentin Madouas (Groupama-FDJ), Esteban Chaves, Rigoberto Uran (EF Education-EasyPost), Julian Alaphilippe (Soudal-Quick Step), Jack Haig (Bahrain Victorious), Jai Hindley, Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe), Giulio Ciccone, Juan Pedro Lopez (Lidl-Trek), Clément Berthet, Felix Gall, Aurélien Paret Peintre (Ag2r-Citröen), Matteo Jorgenson, Gregor Mühlberger (Movistar), Chris Hamilton (Dsm-firmenich), Krists Neilands (Israel-PremierTech), Maxim Van Gils (Lotto-Dstny), Harold Tejada (Astana Qazaqstan) in Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies)

15:30
Zasledovalci so 20 sekund za Van Aertom in Campenaertsom. Dobro se držita specialista za kronometer. Mohorič je tudi odpadel. Kaže da so posledice včerajšnjega padca le prehude. Glavnina ne more bližje kot na 3 minute do ubežnikov. No, ne bomo presenečeni, če Van Aert danes sam pride v cilj in prevzame rumeno majico. 

15:25
Šprinterji in nekateri pomočniki so že zdavnaj izpustili glavnino. Še 5 km do vrha Col de Soudeta.

15:20

15:15
Ubežnika bosta vsak čas ujeta, samo še 10 sekund imata prednosti pred glavnino. Pogi je že v glavnini. 

15:10
Pogačar je zamenjal kolo! Verjetno lahkega za še lažjega colnaga. Še 10 km do vrha prvega klanca, ki sodi v HC kategorijo! Torej najvišjo, kar pomeni, da je Col de Soudet današnja največja ovira za kolesarje na Touru. Pedersen je že izpustil zavetrje Van Aerta in Campenartsa.

15:05
Ubežnike bi na tem klancu morali hitro ujeti. Še 40 sekund prednosti imajo pred 33. zasledovalci. 

15:00

14:59
Med 33 zasledovalci so: 

Tiesj Benoot, Christophe Laporte, (Jumbo-Visma), Felix Grossschartner, Marc Soler (UAE Team Emirates), Omar Fraile, Daniel Martínez (Ineos Grenadiers), Valentin Madouas (Groupama-FDJ), Esteban Chaves, Rigoberto Uran (EF Education-EasyPost), Julian Alaphilippe, Kasper Asgreen, Rémi Cavagna (Soudal-Quick Step), Jack Haig (Bahrain Victorious), Jai Hindley, Emanuel Buchmann, Patrick Konrad (Bora-Hansgrohe),

Giulio Ciccone, Juan Pedro Lopez (Lidl-Trek), Clément Berthet, Felix Gall, Aurélien Paret Peintre (Ag2r-Citröen), Bryan Coquard (Cofidis), Matteo Jorgenson, Gregor Mühlberger (Movistar), Chris Hamilton (Dsm-firmenich), Hugo Houle, Krists Neilands (Israel-PremierTech), Chris Juul Jensen (Jayco-AlUla), Anthony Delaplace (Arkéa-Samsic), Maxim Van Gils (Lotto-Dstny), Harold Tejada (Astana Qazaqstan), Torstein Traeen (Uno-X), Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies).

14:55
Kolesarji so že na vzponu na Col de Soudet, tokrat iz druge smeri, ki je dolga 15,2 km (7,2-odstoten povprečni naklon).

14:50
Mads Pedersen
(Lidl Trek), Wout van Aert (Jumbo Visma) in Victor Campenaerts (Lotto Dstny) imajo 1:03 prednosti pred 33- zasledovalci in 2:39 pred glavnino z rumeno majico in Pogačarjem. Nobenega Slovenca ni na begu.

14:45
V glavnini se dogovarjajo kaj jim je storiti.

14:40
Wout van Aert
je v virtualni rumeni majici.

14:38
Na begu so trije kolesarji: Mads Pedersen (Lidl Trek), Wout van Aert (Jumbo Visma) in Victor Campenaerts (Lotto Dstny). Imajo minuto prednosti pred zasledovalci, kar 33 jih je, in 3 minute pred glavnino, 100 km pred ciljem.

14:32
Coquard
je bežal samo zaradi edinega letečega cilja na današnji etapi. Zmagal je na leteč cilju in počakal zasledovalce. Van Aert, Campenaerts in Pedersen nadaljujejo z begom.

14:31
Van Aert
, Pedersen, Coquard in Campenaerts imajo pol minute prednosti pred 32. zasledovalci in 2:22 pred glavnino, 111 km pred ciljem.

14:30
Na begu je 36 kolesarjev: 
Tiesj Benoot, Christophe Laporte, Wout van Aert (Jumbo-Visma), Felix Grossschartner, Marc Soler (UAE Team Emirates), Omar Fraile, Daniel Martínez (Ineos Grenadiers), Valentin Madouas (Groupama-FDJ), Esteban Chaves, Rigoberto Uran (EF Education-EasyPost), Julian Alaphilippe, Kasper Asgreen, Rémi Cavagna (Soudal-Quick Step), Jack Haig (Bahrain Victorious), Jai Hindley, Emanuel Buchmann, Patrick Konrad (Bora-Hansgrohe),

Giulio Ciccone, Juan Pedro Lopez, Mads Pedersen (Lidl-Trek), Clément Berthet, Felix Gall, Aurélien Paret Peintre (Ag2r-Citröen), Bryan Coquard (Cofidis), Matteo Jorgenson, Gregor Mühlberger (Movistar), Chris Hamilton (Dsm-firmenich), Hugo Houle, Krists Neilands (Israel-PremierTech), Chris Juul Jensen (Jayco-AlUla), Anthony Delaplace (Arkéa-Samsic), Victor Campenaerts, Maxim Van Gils (Lotto-Dstny), Harold Tejada (Astana Qazaqstan), Torstein Traeen (Uno-X), Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies).

Samo Alpecin-Deceuninck in Intermarché-Circus-Wanty nimata dirkača na begu!

14:26
Na begu je 36 kolesarjev. Med njimi tudi Jai Hindley! Imajo še 2:00 prednosti pred rumeno majico.

14:25
Simmons
v mukah lovi glavnino ...

14:22
Wout van Aert
je med ubežniki in je že v virtualni rumeni majici.

14:20
Ubežnikom je beg uspel, njihova prednost je že poldrugo minuto. Samo še preštejemo jih in vidimo kdo vse je na begu.

14:16
Hud padec ameriškega državnega prvaka Quinna Simmonsa! In vendar nadaljuje ... ves strgan in krvav ...

14:15
Kar 37 kolesarjev je na begu! Dosedanja povprečna hitrost na etapi je 48 km/h! 

14:10
Wout van Aert
je danes zelo razpoložen, mogoče celo jezen, na vse pretege se trudi zbežati iz glavnine. Okoli 30 kolesarjev ima 20 sekund prednosti pred pelotonom.

14:05
Danes bo težek dan za sprinterje, Jakobsen, Cavendish in Bauhaus so že odpadli, v ospredju pa se organizira skupina s 30. kolesarji, ki bi šli radi na beg.

14:02
Celo Pogi se je hotel izmuzniti Jonasu ... Ni mu uspelo presenečenje.

13:58
Gledamo čisto drugačno dirko kot včeraj. Zdaj smo dobili odgovor, zakaj so si včeraj privoščili kolesarski izlet, ki se je na koncu za nekatere končal v bonišnici. Še vedno nikomur ni uspelo zbežati iz glavnine.

13:55
Napadi se še kar vrstijo. Ubežnikov še ni na dirki, 140 km pred ciljem.

13:50
Danes bo morda že drugače, prva pirenejska preizkušnja od Pauja do Larunsa (162,7 km) je skorajda kopija 9. etape iz leta 2020, ki se je slovenski ljubitelji kolesarstva radi spominjajo. Tako kot takrat se bodo kolesarji povzpeli na Col de Soudet, tokrat iz druge smeri, ki je dolga 15,2 km (7,2-odstoten povprečni naklon), Col d'Ichere (4,2 km, 7 %) in za veliki finale na Col de Marie Blanque, na katerem bodo zapekle noge.

Številke, 7,7 km pri 8,8-odstotnem naklonu, so varljive. V prvi polovici je klanec položen, v drugi pa zelo strm, zadnji štirje kilometri se vzpenjajo s povprečnimi nakloni 10, 12, 13 in 10 odstotkov.

Tu so se 6. septembra 2020 Pogačar, Primož Roglič, Egan Bernal in Mikel Landa podali v lov za ubežnikom Marcom Hirschijem, po spustu v Laruns pa je odločil šprint, ki ga je Pogačar dobil pred Rogličem. To je bila prva od doslej devetih Pogijevih etapnih zmag na Touru, Roglič, ki je v Larunsu že pred tem zmagal v 19. etapi leta 2018, pa je tisti dan kot prvi Slovenec v zgodovini oblekel rumeno majico. Slekel jo je Adamu Yatesu, ki je tedaj dirkal za Ineos, tokrat za Pogačarjev UAE.

image_alt
Pogačar po deseto zmago v kraj srečnega imena

13:47
Opala ... Van Aert sodeluje v napadih ... ali pa samo lovi ubežnike. Pri njem nikoli ne veš točno, kaj počne. Njegove proste noge na Tourih včasih delajo nerazumne kolesarske poteze.

13:45
Napadi se vrstijo. Čisto drugačna slika kot včeraj. Pierre Latour (TotalEnergies) je še vedno pred glavnino ... trmast je.

13:40
Krasne fotografije!

13:38
Kolesarji bi rekli, da se Pierre »valja pred grupo« ... 

13:35
Pierre Latour
(TotalEnergies) se je odločil za samostojni beg!

13:31
Direktor Prudhomme
je z zastavico pomahal iz rdeče škode, dirka se je začela. In to na Tour de France način! Popoln napad, tako, ko se je direktor umaknil ...

13:30

13:28
Adam Yates
je pred štartom današnje etape izjavil, da bodo danes naredili vse, da Pogačar v cilju pridobi bonus sekunde. 

13:25
Kaj pravite na tole raketo? Jasper Philipsen danes nosi zeleno majico, najboljšega po točkah.

13:20
Pred tremi leti je prav Adam Yates, ki ke takrat dirkal za Ineos, izgubil rumeno majico. Slekel ga je Primož Roglič. Takrat je Slovenec prvič v zgodovini Toura oblekel rumeno majico. Na etapi pa je zmagal Pogi.

13:15

13:10
Thomas Pidcock
je imel na včerajšnji etapi zelo nizek povprečni srčnu utrip. Samo 99 srčnih utripov na minuto. To pove vse o včerajšnjem garanju. Mislim, da tako počasne etape nismo videli v moderni dobi Toura. Seveda na tako ravninski etapi.

13:05
Zaprta vožnja je dolga 8,6 km.

13:00
Kolesarji so že na štartni črti. Najprej sledi zaprta vožnja, potem pa upamo bolj aktiven začetek, kot pa je bil včerajšnji.

Gorska 5. etapa. FOTO: Infografika Delo
Gorska 5. etapa. FOTO: Infografika Delo

***

 

Prava gorska etapa je na vrsti danes. Dolga je 162 kilometrov, od mesta Pau, ki je že 65-krat gostilo start Toura in 62-krat cilj. Današnji cilj je v Larunsu, mestu, kjer je Slovenec prvič v zgodovini oblekel rumeno majico.

image_alt
Pogačar po deseto zmago v kraj srečnega imena

Na današnji etapi bodo morali premagati 3700 višinskih metrov, en leteči cilj in tri kategorizirane klance. Prvi je Col de Soudet (1540 m n. v., 15,2 km, 6,2 %, kat. HC), drugi gorski cilj je Col d'Ichère (674 m n. v., 4,2 km, 6,5 %, 3. kat.) in tretji Col de Marie Blanque (1035 m n. v., 7,7 km, 8,6 %, 1. kat.). To je tisti klanec, na katerem sta se leta 2020 Roglič in Pogačar sama skoraj zapletla v padec.

Današnja etapa je skorajda kopija tiste »slovenske« iz leta 2020, le da gredo tokrat na Col de Soudet z druge strani, iz mesta Sainte-Engrace. Spomnimo se devete etape na Touru 2020. Takrat je bil zaradi korone premaknjen na avgust in september. Zgodovinska etapa se je zgodila 6. septembra. Marc Hirschi je soliral že od Col de La Hourcèra. Zasledovalci Tadej Pogačar, Primož Roglič, Egan Bernal, Mikel Landa so ga ujeli dva kilometra pred ciljem po vratolomnem spustu z Marie Blanque. Pogačar je zmagal, drugi je bil Roglič in ta je kot prvi Slovenec v cilju oblekel rumeno majico vodilnega na Touru. 

Tisti dan je bil res slovenski! Dvojna slovenska zmaga in še prvič Slovenec v rumeni majici.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine