Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Zadnji dan daleč od kolajn, a Slovenija med najuspešnejšimi državami

Za konec evropskega prvenstva v Lizboni sta od naših judoistov z devetima mestoma najvišje posegla Narsej Lackovič in Enej Marinič.
Enej Marinič si je priboril deveto mesto v kategoriji nad 100 kilogramov. FOTO: Carlos Ferreira
Enej Marinič si je priboril deveto mesto v kategoriji nad 100 kilogramov. FOTO: Carlos Ferreira
18. 4. 2021 | 13:57
18. 4. 2021 | 21:25
2:21
Zadnji tekmovalni dan evropskega prvenstva v Lizboni se nobenemu od slovenskih reprezentantov v judu ni uspelo prebiti v popoldanske boje za kolajne. Najvišje sta z devetima mestoma posegla Narsej Lackovič (do 90 kg) in Enej Marinič (nad 100 kg).

V kraljevski moški kategoriji (nad 100 kg) je Enej Marinič v uvodnem krogu z iponom premagal Finca Marttija Puumalainena (10:0), sicer varovanca slovenskega selektorja Roka Drakšiča, nakar je predčasno klonil pred Izraelcem Orom Sassonom (0:10) in se od turnirja poslovil na devetem mestu. Na tem položaju je pristal tudi Narsej Lackovič, ki je z iponom izločil Paola Persoglio (10:0), nato pa potegnil kratko v dvoboju z Nizozemcem Jesperjem Sminkom (0:10).

Naš drugi težkokategornik Vito Dragič je moral že v prvem dvoboju z iponom priznati premoč Ukrajincu Oleksandru Gordijenku (0:10). Patricija Brolih (do 78 kg) je prav tako z iponom izgubila s favorizirano Francozinjo Audrey Tcheumeo (0:10). Danes se je boril tudi član turške reprezentance Mihael Žgank, ki si je po treh zmagah in dveh porazih izbojeval peto mesto.

Slovensko zastopstvo se bo tako vrnilo domov s tremi kolajnami: zlato Tine Trstenjak (do 63 kg), srebrno Kaje Kajzer (do 57 kg) in bronasto Andreje Leški (do 63 kg), s katerimi je med najuspešnejšimi reprezentancami na evropskem prvenstvu v Lizboni.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine