Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Venko do enega večjih uspehov slovenskega olimpijskega boksa

Konjičan Aljaž Venko zmagal na močnem turnirju svetovne zveze AIBA na Nizozemskem.
Zlati Aljaž Venko (drugi z desne) se je po svojem največjem uspehu v Eindhovnu takole fotografiral s klubsko kolegico Vido Rudolf ter trenerjema Stanetom Milutinovićem (levo) in Dejanom Zavcem (desno). FOTO: DZ Boxing
Zlati Aljaž Venko (drugi z desne) se je po svojem največjem uspehu v Eindhovnu takole fotografiral s klubsko kolegico Vido Rudolf ter trenerjema Stanetom Milutinovićem (levo) in Dejanom Zavcem (desno). FOTO: DZ Boxing
15. 10. 2018 | 08:30
2:31
Eindhoven – Imeniten podvig je minuli konec tedna uspel Aljažu Venku, ki si je na močnem turnirju Svetovne boksarske zveze AIBA v Eindhovnu priboksal zlato lovoriko v srednji kategoriji (do 75 kg). Za enega od največjih uspehov slovenskega olimpijskega boksa je 25-letni Konjičan premagal tri zelo kakovostne tekmece – v petkovem četrtfinalu je bil s 4:1 boljši od Angleža Roba Magilla, v sobotnem polfinalu je po hudem boju s 3:2 ugnal Belgijca Lancelota Protona de la Chapella, v včerajšnjem zaključnem obračunu pa je s 5:0 odpravil Nizozemca Zekario Elhaja.

"Potem ko je Elhaj, čigar slog boksanja mi je zelo ustrezal, v drugi rundi zaradi pretiranega sklanjanja prejel javni opomin, sem že vedel, da mi zmaga ne more več uiti. Že dolgo nisem imel tako dobrega občutka, to je moj največji uspeh doslej!" ni skrival navdušenja Venko, ki je priznal, da se je moral precej bolj kot v zaključnem obračunu potruditi v četrtfinalu in polfinalu. "Proti Magillu je bila borba predvsem telesno zelo zahtevna, proti Chappelu pa v taktičnem smislu," je razkril večkratni slovenski prvak in pristavil, da je zmagoslavje v Eindhovnu, s katerim je presenetil še samega sebe, odlična popotnica za bližnje prvenstvo Evropske unije v Valladolidu (med 8. in 19. novembrom).

Aljaža je za prikazano pohvalil tudi ponosni trener Dejan Zavec. "Na tako močnem tekmovanju AIBA še noben slovenski boksar doslej ni osvojil zlate kolajne! Treba je namreč vedeti, da so se na turnirju v Eindhovnu dokazovali tekmovalci iz 18 boksarsko izjemno razvitih držav," je pojasnil Zavec in dodal, da je Venko rasel iz borbe v borbo, najboljše pa prihranil prav za konec. "Aljažev podvig dokazuje, da smo na pravi poti, se pa zavedamo, da nas čaka še dosti dela," je po svojem doslej največjem trenerskem uspehu poudaril 42-letni Ptujčan. Na Nizozemskem je boksala tudi njegova varovanka Vida Rudolf (do 57 kg), ki pa je po točkah izgubila z belgijsko prvakinjo Bianco Ciccarelli.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine