Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Razveselila sta se vstopnic za finale sinove tekme, nato pa je sledil šok

Ulrika in Jan Lindgren, starša izvrstnega švedskega strelca Victorja Lindgrena, sta sinov podvig z zračno puško v Parizu spremljala zgolj na velikem zaslonu.
Šved Victor Lindgren si je z zračno puško na 10 metrov pristreljal srebrno kolajno. FOTO: Amr Alfiky/Reuters
Šved Victor Lindgren si je z zračno puško na 10 metrov pristreljal srebrno kolajno. FOTO: Amr Alfiky/Reuters
30. 7. 2024 | 16:32
30. 7. 2024 | 16:32
2:00

Zagotovo si želita sleherna mati in oče od blizu spodbujati svojega otroka na tekmi, če se ta uvrsti v finale olimpijskih iger, je ta želja, da bi bila zraven, kakopak še toliko večja. Zato sta se Ulrika in Jan Lindgren, starša izvrstnega švedskega strelca Victorja Lindgrena, nadvse razveselila vstopnic za sinov pariški finale z zračno puško na 10 metrov. Toda nato je sledil šok, ko sta spoznala, da nimata pravih vstopnic.

Namesto za Victorjevo odločilno preizkušnjo za kolajne, v kateri je včeraj zablestel z osvojitvijo naslova olimpijskega podprvaka, sta imela v rokah vstopnici za tekmo v trapu. Kot hladnokrvna Skandinavca sta zmoto sprejela zelo mirno. »Nič hudega, sva pa zato gledala odlično streljanje rojaka Rickarda Levina-Anderssona (vodilnega po prvem dnevu v trapu), srečala njegovo družino in se pogovarjala o strelskem športu,« je odmahnila z roko mati Ulrika Lindgren, seveda izjemno ponosna na Victorja.

Victor Lindgren je zaostal le za Kitajcem Shengom Lihaom. FOTO: Alain Jocard/AFP
Victor Lindgren je zaostal le za Kitajcem Shengom Lihaom. FOTO: Alain Jocard/AFP

Starša sta sinovo streljanje v finalu, v katerem je moral 21-letni Šved priznati premoč zgolj kitajskemu zmagovalcu Shengu Lihau, potem spremljala na velikem zaslonu. »Seveda bi bilo bolje tekmo gledati v dvorani, vendar pa nama to tokrat ni bilo usojeno,« je le skomignil z rameni oče Jan Lindgren in nato ponosno objel svojega sina, novopečenega olimpijskega podprvaka, ki je prišel svoja starša pozdravit pred dvorano.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine