Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Počuti se, kot da bi bil ves čas opit

Ruski boksarski as Aleksandr Povjetkin končal blestečo športno pot, na kateri je osvojil vse, kar se je osvojiti dalo.
Aleksandr Povjetkin (desno) se je postavil po robu tudi Vladimirju Kličku. FOTO: Vasily Maximov/AFP
Aleksandr Povjetkin (desno) se je postavil po robu tudi Vladimirju Kličku. FOTO: Vasily Maximov/AFP
14. 6. 2021 | 18:44
14. 6. 2021 | 18:57
1:38
Ruski boksarski šampion Aleksandr Povjetkin je sklenil svoje rokavice obesiti na klin. Za ta korak pa se ni odločil zavoljo starosti (2. septembra bo praznoval že 42. rojstni dan), temveč zaradi posledic okužbe s koronavirusom, zaradi katerega je moral novembra lani celo v bolnišnico.

»Počutim se, kot da bi bil ves čas opit,« je »vitez« iz Kurska, kakor se tudi glasi Aleksandrov vzdevek, razkril, da se po prebolelem covidu-19 nikakor ne more več vrniti na želeno raven telesne pripravljenosti. »Nimam več le dvajset let,« je ugotovil Povjetkin.


Bil je olimpijski, svetovni in evropski prvak


Ruski as je sicer v ringih osvojil vse, kar se je osvojiti dalo: med amaterji je bil olimpijski šampion (Atene 2004), svetovni prvak (Bangkok 2003) in dvakrat evropski prvak (Perm 2002 in Pulj 2004), med profesionalci, med katerimi je nanizal 36 zmag (25 s k. o.), en neodločen izid in tri poraze, pa si je med letoma 2011 in 2013 lastil šampionski pas v težki kategoriji po različici WBA.

V poklicnem ringu je bil neuspešen zgolj proti ukrajinskemu prvaku Vladimirju Kličku ter britanskima orjakoma Anthonyju Joshii in Dillianu Whytu, s katerim je konec letošnjega marca izgubil s tehničnim nokavtom. Že takrat se je pritoževal nad tem, da se zaradi koronavirusa ni mogel ustrezno pripraviti.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine