Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Kot novopečeni očka in član nove močne ekipe v boj za nove zmage

Ljubljanski boksarski as Andrej Baković sklenil sodelovanje s podružnico velikana MTK Global. Zdaj ne bo več prepuščen samemu sebi.
Andrej Baković optimistično zre v prihodnost. FOTO: Blaž Samec/Delo
Andrej Baković optimistično zre v prihodnost. FOTO: Blaž Samec/Delo
15. 5. 2021 | 09:00
4:06
Vrhunski slovenski (profesionalni) boksar Andrej Baković je imel v minulih dneh dva velikanska razloga za veselje. Potem ko je sklenil sodelovanje z zagrebškim klubom MTK, podružnico britanskega menedžersko-promotorskega velikana MTK Global, je namreč prvič postal tudi očka. Tako je dobil še dodaten zagon za trdo delo, ki je v športu (in seveda tudi na mnogih drugih področjih) predpogoj za uspeh.

»V zadnjih dneh se mi je zgodilo res veliko, to je bil res nepozaben teden,« se je nasmehnil Baković, nakar je razkril, kako je postal član zagrebške ekipe. »Pred kratkim smo od hrvaške boksarske zveze prejeli obvestilo, da so začeli sodelovati z ljudmi iz MTK, s katerimi me je nato povezal zagrebški borec Luka Pupek, ki se je svojčas pripravljal tudi v našem klubu Tivoli. Poklicali so me na pogovor in prejšnjo soboto sem se odpeljal v Zagreb, kjer smo hitro dorekli še zadnje podrobnosti in podpisali pogodbo,« je zaupal 31-letni Ljubljančan.



Večkratni slovenski prvak je pozornost odgovornih pri MTK pritegnil z izjemno profesionalno statistiko, v kateri ima enajst zmag (devet z nokavtom) in nobenega poraza, ko so si ogledali posnetke njegovih predstav ter se še na lastne oči prepričali, da gre za atraktivnega in tehnično izvrstno podkovanega boksarja, pa so v njem prepoznali kandidata za velike podvige. Zato so se še posebej zavzeli in ga zvabili v svoje vrste.
 

Komaj čaka, da se spet povzpne v ring


»Predstavili so mi zares dober načrt, po katerem bi imel – če bi se uresničil optimalen scenarij – še letos tri borbe, prvo že 28. maja v Zagrebu, za katero mi že iščejo tekmeca. Ker je od mojega zadnjega obračuna minilo že petnajst mesecev, že komaj čakam, da se znova povzpnem v ring,« je poudaril Andrej in v isti sapi pribil, da ne bo razočaran, četudi čez trinajst dni še ne bi imel dvoboja. Najpomembneje je namreč, da se je dogovoril za sodelovanje s klubom MTK, pri katerem sicer kot glavni trener deluje nekdanji hrvaški as Stjepan Božić, ki – mimogrede – leta 1974 luč sveta ugledal v Brežicah.

»Ravno to sem potreboval, namreč menedžersko ekipo, ki bo skrbela za moje nastope in mi odpirala vrata. Zdaj s trenerjem Slobodanom Anđelićem ne bova več prepuščena sama sebi,« optimistično v prihodnost pogleduje Baković. Kot je pojasnil, je dobro telesno pripravljen. Čeprav že več kot leto dni ni imel dvoboja, je vseskozi bolj ali manj zavzeto vadil, kajpak v skladu z ukrepi proti širjenju novega koronavirusa. Odkar so jih začeli sproščati, treningi spet potekajo normalno.



»V zadnjem obdobju veliko tudi spet spariram, največ z Markom Makovcem, Gregorjem Starašiničem in Edinom Sejdinovićem, ki se je po premoru vrnil v boks in iz Maribora prestopil k našemu BK Tivoli. Vsi trije so težji od mene in obenem kakovostni borci, tako da so sparingi z njimi zame zelo koristni,« je ocenil ljubljanski as supervelterske kategorije (do 69,85 kg), ki ne skriva ponosa nad tem, da je postal novopečeni očka, potem ko mu je žena Lejla v noči na torek rodila sina Dariana.

»Z njim sem dobil novo motivacijo, da bom še dodatno zagrizel in poskušal v prihodnjih letih iztržiti čim več. Verjetno bom poslej malo manj spal, vendar pa me to ne bo odvrnilo od vsakodnevnih treningov,« je v smehu sklenil Baković.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine