Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Od moštva KTM se želi posloviti s krstno zmago med elito

V izjemno zahtevnih razmerah si je najboljši štartni položaj za veliko nagrado Evrope pridirkal Španec Pol Espargaro.
Pol Espargaro je bil najhitrejši na vlažni stezi v Valencii. FOTO: Jose Jordan/AFP
Pol Espargaro je bil najhitrejši na vlažni stezi v Valencii. FOTO: Jose Jordan/AFP
7. 11. 2020 | 18:46
7. 11. 2020 | 21:20
2:58
Po kvalifikacijah za veliko nagrado Evrope, 12. letošnjo dirko za svetovno prvenstvo v razredu motoGP, za katero bodo jutri v Valencii prižgali zeleno luč ob 14. uri, je bil najbolj nasmejan Pol Espargaro. Španski motociklistični as (KTM) si je namreč s časom 1:40,434 na vlažni stezi Ricarda Torma pridirkal najboljši štartni položaj.

»To so bile nore razmere in nore kvalifikacije, v katerih je bilo treba za prvo štartno mesto veliko tvegati. Med svojim najhitrejšim krogom sem imel v mislih že naslednji dve dirki (15. t. m. v Valencii in 22. t. m. v Portimau), vedel sem, da bi znal morebitno napako plačati s kakšno poškodbo, ki bi mi onemogočila nastop na preostalih preizkušnjah. Ob tako zgoščenem ritmu je treba namreč voziti tudi z glavo,« je pojasnil Espargaro in ponovil, da so bile tokratne razmere zares izjemno zahtevne.
image_alt
S 510 konjskimi močmi bi se odpeljal kar do Portugalske

image_alt
Pred jutrišnjim spektaklom najhitrejši Espargaro


»Kadar je proga vlažna, moraš – če želiš seveda osvojiti najboljši štartni položaj – kljub vsemu veliko tvegati. V takšnih razmerah ti morda enkrat v življenju uspe dobiti kvalifikacije. Zato sem res presrečen, da mi je uspelo,« je bil dobro razpoložen 29-letni Španec, ki se bo na štart jutrišnje dirke odpeljal z velikimi pričakovanji.
image_alt
Yamahi odvzeli 50 točk, Rossi se vrača na štart

image_alt
Druga zmaga Morbidellija, Mir povečal vodstvo


»Že ob četrtkovem prihodu v Valencio sem si rekel, da si bom poskušal tu pričarati brezhiben konec tedna. V petek sem dobro začel s petim mestom, danes pa sem še stopnjeval svoje nastope. Zdaj rečem takole: 'Dajmo nekaj narediti iz tega sijajnega izhodišča!' Letos namreč ne bom imel več veliko priložnosti,« je dal Espargaro jasno vedeti, da se želi od moštva KTM (po koncu letošnje sezone se bo preselil k Hondi) posloviti s krstno zmago med svetovno elito v motoGP.
Valentino Rossi se je moral v kvalifikacijah sprijazniti šele z 18. mestom. FOTO: Jose Jordan/AFP
Valentino Rossi se je moral v kvalifikacijah sprijazniti šele z 18. mestom. FOTO: Jose Jordan/AFP


V dvoboju za prvo štartno mesto je sicer za pičle 0,041 sekunde prehitel rojaka Alexa Rinsa (Suzuki). Tretji je bil Japonec Takaki Nakagami (Honda, + 0,096). Vodilni v skupni razvrstitvi, Španec Joan Mir (Suzuki), je z zaostankom 0,270 sekunde zasedel peto mesto za četrtouvrščenim Francozom Johannom Zarcojem (Ducati, + 0,143). Italijanski zvezdnik Valentino Rossi (Yamaha), ki je po negativnem testu na novi koronavirus v Valencio pripotoval šele tik pred zdajci, je izvlekel komaj 18. mesto.

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine