Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Yamahi odvzeli 50 točk, Rossi se vrača na štart

Točkovni odbitek ne bo imel vpliva na izkupiček posameznih dirkačev pred zadnjimi tremi preizkušnjami sezone.
Valentino Rossi je bil po treh zaporednih odstopih pozitiven na testiranju na koronavirus 15. oktobra. FOTO: Andreas Solaro/AFP
Valentino Rossi je bil po treh zaporednih odstopih pozitiven na testiranju na koronavirus 15. oktobra. FOTO: Andreas Solaro/AFP
5. 11. 2020 | 22:29
5. 11. 2020 | 22:41
2:21
Yamahinemu motociklističnemu moštvu so v seštevku proizvajalcev v razredu motogp odvzeli 50 točk zaradi kršenja pravil pogonskega agregata, je sporočila Mednarodna motociklistična zveza (FIM). Točkovni odbitek vendarle ne bo imel vpliva na izkupiček posameznih dirkačev pred zadnjimi tremi preizkušnjami sezone.

Japonskega proizvajalca so kaznovali, ker je na prvi dirki sezone v Jerezu dirkal z novimi komponentami, čeprav ni vložil prošnje za tehnično spremembo motorja, kot to zahtevajo pravila FIM. Poleg odbitka 50 točk v seštevku proizvajalcev sta Petronas Yamaha in tovarniško moštvo Monster Energy Yamaha izgubila 37 oziroma 20 točk v seštevku ekip.
 

Quartararo ostaja drugi


Medtem dirkači japonskega proizvajalca ohranjajo osvojene točke v posamični razvrstitvi. V boju za naslov tako Francoz Fabio Quartararo (Petronas Yamaha) ostaja pri 123 točkah in drugem mestu v skupnem seštevku, Španec Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha) jih ima na tretjem mestu 118, Italijan Franco Morbidelli (Petronas Yamaha) pa na četrtem 112. Vodi dirkač Suzukija Joan Mir s 137 točkami.

Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha) je po nekaj dirkah premora zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus na 15. mestu z 58 točkami. Po zadnjem negativnem testu, ki ga je opravil v domovini, pa se italijanski zvezdnik ta konec tedna vrača v Valencii, je potrdila njegova ekipa.

V seštevku proizvajalcev je Yamaha s prvega mesta padla na tretje in zaostaja za 13 točk za Ducatijem ter pet za Suzukijem. V seštevku ekip pa Petronas Yamaha ostaja na drugem mestu, a ima sedaj 44 točk zaostanka za tovarniško ekipo Suzukija, tovarniško moštvo Yamahe pa je padlo na peto mesto.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine