Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Mehičan v zgodovino kakor Armstrong

Saul Alvarez s spektakularnim nokavtom prisilil k vdaji tudi russkega poltežkokategornika Sergeja Kovaljova.
Saul Alvarez (desno) je v enajsti rundi dokončno zlomil odpor Sergeja Kovaljova. FOTO: AFP
Saul Alvarez (desno) je v enajsti rundi dokončno zlomil odpor Sergeja Kovaljova. FOTO: AFP
3. 11. 2019 | 09:19
3. 11. 2019 | 17:08
2:41
Ljubljana – Mehiški boksar Saul »Canelo« Alvarez je spisal novo poglavje v zgodovini boksa. Z zmago nad Rusom Sergejem Kovaljovom se je ovenčal s šampionskim pasom združenja WBO v poltežki kategoriji (do 79,378 kg) in na ta način postal aktualni svetovni prvak v treh težnostnih kategorijah. Lovorike si lasti namreč tudi v srednji (do 72,574 kg, IBF in WBC) in supersrednji kategoriji (do 76,203 kg, WBA). To je pred njim uspelo zgolj Američanu Henryju Armstrongu, ki je bil davnega leta 1938 istočasno svetovni prvak v peresni, lahki in velterski kategoriji.

Odločitev o zmagovalcu razburljivega obračuna v Las Vegasu je padla po dobrih dveh minutah v enajsti rundi, ko je Alvarez z izvrstno kombinacijo udarcev poslal na tla višjega Kovaljova, ki se do konca sodnikovega štetja ni več postavil na noge. »Vedel sem, da bom potreboval nekaj rund, preden mu bom lahko zares zamajal tla pod nogami. Do nokavta je bilo zelo tesno, Sergej je boksal pametno obrambno in pridno zbiral točke. Toda na koncu se je izšlo tako, kot sem si zamislil,« je 29-letni šampion iz Guadalajare povedal po že svoji 53. profesionalni zmagi (36. z nokavtom).

V statistiki ima sicer tudi dva neodločena izida in le en poraz – z ameriškim zvezdnikom Floydom Mayweatherjem iz leta 2013. Kovaljov, ki je po devetih mesecih spet ostal brez šampionskega pasu združenja WBO, je tako doživel četrti poraz. Njegovo statistiko sicer krasi 34 zmag (29 z nokavtom), ima pa tudi en neodločen izid.

S kom se bo Alvarez pomeril naslednjič, še ni znano. Mnogi ljubitelji boksa bi si želeli videti še njegov tretji obračun s kazahstanskim asom Genadijem Golovkinom, nad čemer pa Saul ni pretirano navdušen. »Genadij mi ne predstavlja več izziva. Boksala sva že 24 rund, v katerih sem dokazal, da sem boljši. A če bodo ljudje vseeno želeli še en najin dvoboj, se lahko dogovorimo zanj,« je še dejal Alvarez.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine