Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Zavcu še pred odhodom v Mehiko postavili skulpturo in z njo okronali njegove uspehe

Ptujski boksarski šampion se je odpravil na kongres združenja WBC, ker bi rad v Sloveniji spet pripravil nekaj velikega.
Z Dejanom Zavcem so se ob skulpturi fotografirali tudi njegov nekdanji nemški trener Dirk Dzemski ter njegova varovanca Dominic Bösel in Roman Fress. FOTO: osebni arhiv Dejana Zavca
Z Dejanom Zavcem so se ob skulpturi fotografirali tudi njegov nekdanji nemški trener Dirk Dzemski ter njegova varovanca Dominic Bösel in Roman Fress. FOTO: osebni arhiv Dejana Zavca
20. 10. 2019 | 08:30
1:44
Ljubljana – Čez dober mesec bodo minila natanko štiri leta od zadnjega dvoboja našega najboljšega boksarja Dejana Zavca, med letoma 2009 in 2011 tudi svetovnega prvaka v velterski kategoriji združenja IBF, ki velja za eno od štirih najuglednejših v profesionalnem boksu ob WBC, WBA in WBO.

Na pobudo Alojza Kaučiča, župana občine Juršinci, so mu pred dnevi v krožišču v Gabrniku, torej nedaleč stran od njegovega doma, v katerem živi z ženo Natašo ter hčerkama Ivono in Tijo, postavili skulpturo boksarja z dvignjeno desnico. Uradno jo bodo odprli v času okrog martinovega (11. novembra).

»Zelo sem počaščen; s to skulpturo so mi dali namreč prav posebno mesto. Z njo so počastili moje bivanje in okronali moje uspehe,« je ponosen 43-letni Trdobojec, ki smo ga ujeli ravno na poti v Cancun, kjer se bo v prihodnjih dneh udeležil kongresa zveze WBC, na katerem bodo sodelovali številni boksarski šampioni s Floydom Mayweatherjem in Mikom Tysonom na čelu.

»V Sloveniji bi rad spet pripravil nekaj res velikega,« je Zavec, pri katerem se je v teh dneh s svojima varovancema Dominicom Böslom in Romanom Fressom na pripravah mudil tudi njegov nekdanji nemški trener Dirk Dzemski, razkril namen svojega odhoda v Mehiko.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine