Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Gajser tudi na Nizozemskem tik pod vrhom

Nizozemski motokrosist Jeffrey Herlings je dobil dirko za VN Nizozemske v razredu MXGP za svetovno prvenstvo v Arnhemu.
Tim Gajser se je boril za vrh tudi na Nizozemskem. FOTO: Honda
Tim Gajser se je boril za vrh tudi na Nizozemskem. FOTO: Honda
Š. R., STA
18. 8. 2024 | 15:51
18. 8. 2024 | 18:06
3:15

Nizozemski motokrosist Jeffrey Herlings je zmagovalec dirke za veliko nagrado Nizozemske v Arnhemu v svetovnem prvenstvu razreda MXGP. Drugi je bil branilec naslova, Španec Jorge Prado, slovenski adut Tim Gajser pa je končal na tretjem mestu. Njegova prednost na vrhu seštevka SP pred Pradom se je po današnjih dveh vožnjah še nekoliko zmanjšala.

SP se z dirko na Nizozemskem preveša v sklepni del, po Arnhemu sledijo le še preizkušnje v Švici, Turčiji, na Kitajskem in v Španiji. Gajserjevo vodstvo v SP se v zadnjih tednih počasi topi. Po dirki na Švedskem, kjer je bil za Pradom drugi, je na Nizozemsko prišel s 17 točkami naskoka.

Do točk tudi Jan Pancar

V kvalifikacijah, ki jih je dobil domačin Glenn Coldenhoff pred lanskim zmagovalcem, Francozom Romainom Febvrejem, je Gajser izgubil dve točki, saj je končal na petem mestu, medtem ko je bil Prado tretji. Prvo današnjo vožnjo je Gajser tako začel s 15 točkami prednosti, ta pa je bila po novem izgubljenem boju s Pradom še manjša in znašala le 11 točk. Tudi v drugi vožnji je Prado končal pred Gajserjem in v boju za naslov prvaka pridobil novi dve točki, tako da je razliko zmanjšal že na devet točk. Gajser ima na vrhu 801 točko, Prado je pri 792, Herlings pa pri 766.

Nizozemec se je po dveh zmagah na domači progi nekoliko približal tekmecema v boju za prvaka, v žep je pospravil vseh možnih 50 točk. Prado je z dvema drugima mestoma zbral 44 točk, Gajser pa po četrtem mestu v prvi in tretjem, kljub padcu, v drugi 38.

Jan Pancar FOTO: AMZS
Jan Pancar FOTO: AMZS

Drugi slovenski predstavnik v elitnem razredu MXGP Jan Pancar je končal na 20. mestu. V prvo je zasedel prav to, v drugo pa je bil 17., kar mu je prineslo novih pet točk za SP. Nekaj časa je bil v prvi vožnji tudi za Italijanom Antoniem Cairolijem. Nekdanji svetovni prvak se je sicer upokojil pred dvema sezonama, toda premamila ga je ponudba italijanske ekipe Ducati.

Naslednjič že konec tedna

Tovarna iz Borgo Panigaleja je sicer bolj znana na sceni motociklističnega SP, kjer njeni vozniki krojijo vrh že nekaj sezon, a so pri rdečih, kot kaže, tudi za motokros pripravili dober dirkalnik. Ob premieri je Ducati takoj prišel do točk s sedmim mestom Cairolija v kvalifikacijah, v prvi vožnji je bil izkušeni Italijan 15., druge ni končal. Naslednja dirka sezone bo že čez teden dni v Frauenfeldu, ko bo na sporedu velika nagrada Švice.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine