Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Jorge Prado blestel na Švedskem, stopil zaostanek za Gajserjem na 17 točk

Tim Gajser je na VN Švedske osvojil drugo mesto, a prvak iz Španije je bil razred zase in se mu je še približal. Zelo dober Jan Pancar. Sledi nizozemski pesek.
Tim Gajser je dobro začel VN Švedske. FOTO: Honda Racing
Tim Gajser je dobro začel VN Švedske. FOTO: Honda Racing
11. 8. 2024 | 14:52
11. 8. 2024 | 18:06
1:33

Četudi je osvojil drugo mesto (v prvi vožnji 2., v drugi 3.), se dirka za VN Švedske v Uddevalli ni izšla po željah slovenskega asa v motokrosu Tima Gajserja (Honda).

Na zelo trdi progi je bil namreč razred zase svetovni prvak in njegov glavni tekmec Jorge Prado (GasGas), ki je dobil obe vožnji in zaostanek v svetovnem prvenstvu zmanjšal na zgolj 17 točk. Tretji je bil Jeffrey Herlings (KTM).

Izkazal se je tudi Jan Pancar, ki je bil deseti (8. in 11. mesto). Sledita še dve dirki zapored, prva naslednjo v nedeljo na mivki za VN Nizozemske, kjer se bo domačin Herlings želel vmešati v boj za naslov. Njegov zaostanek za 27-letnim Gajserjem je še ulovljivih 48 točk. Do konca je namreč še pet preizkušenj v razredu MXGP.

FOTO: Honda Racing
FOTO: Honda Racing

»Imel sem popoln dan, sem v izvrstni formi. Gremo po naslov,« je bil srečen branilec naslova iz Španije, ki je vključno s kvalifikacijami (dobil jih je Gajser) na Švedskem osvojil kar 59 točk od 60.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine