Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Skoraj popoln vikend za Gajserja, slišal Zdravljico in močno povečal vodstvo

Tim Gajser je veliki zmagovalec VN Italije v motokrosu. Pred poškodovanim Jorgejem Pradom ima že 34 točk naskoka. Odličen tudi Jan Pancar na osmem mestu.
Gajser je bil najboljši v prvi vožnji in drugi v drugi FOTO: Honda Racing
Gajser je bil najboljši v prvi vožnji in drugi v drugi FOTO: Honda Racing
16. 6. 2024 | 18:00
16. 6. 2024 | 18:33
2:44

Slovenski zvezdnik motokrosa Tim Gajser je zmagovalec VN Italije v svetovnem prvenstvu razreda MXGP. Sedemindvajsetletnik je dobil prvo vožnjo, drugo pa po padcu končal na drugem mestu. Vseeno je izkoristil smolo Španca Jorgeja Prada, ki je v drugo padel in ostal brez točk. Ob tem se je tudi poškodoval in vprašanje je, ali bo do Indonezije povsem okreval. Gajser je vpisal drugo zmago v sezoni, ampak prvič slišal Zdravljico, saj je bil v Franciji za zmagovalca razglašen naknadno po diskvalifikaciji dveh tekmecev pred njim.

Za Gajserjem je skorajda popoln konec tedna, prepričljivo je slavil tudi v sobotnih kvalifikacijah, ko je na razmočeni progi tekmece ugnal kar za 34 sekund. V prvi današnji vožnji je solidno štartal in se hitro prebil do vodstva. Tega je zadržal do konca kljub pritisku tako Prada kot Nizozemca Jeffreyja Herlingsa, je poročala STA.

Tim Gajser je ubranil rdečo tablico. FOTO: Honda Racing
Tim Gajser je ubranil rdečo tablico. FOTO: Honda Racing

V drugo je še bolje štartal, se v prvem ovinku prebil v vodstvu in tako izognil kasnejšemu kaosu. V njem je padel Prado, ki so ga nato še povozili. Španec je poskušal voziti naprej, a je zaradi bolečin predčasno končal nastop.

V ospredju sta Gajser in Herlings bila napet dvoboj, okoli deset minut pred koncem je Nizozemec napadel, a pri tem storil napako in spet zaostal. Nato pa je še večjo napako storil Gajser, zdrsnil v levem ovinku in Herlingsu predal prvo mesto.

Odlična uvrstitev Pancarja

Slovenski as je ciljno črto prečkal kot drugi in s skupno 47 točkami vseeno dobil VN Italije pred Herlingsom (45) in tretjim Švicarjem Jeremyjem Seewerjem (36). Drugi slovenski predstavnik v MXGP Jan Pancar je bil v prvi vožnji 12., v drugo pa celo osmi za skupno 22 točk v Maggiori.

Po polovici SP ima Gajser zdaj 511 točk, Prado pa je ostal pri 477. Herlings je na tretjem mestu s 440 točkami. Pancar je skupno 15., zbral pa je 116 točk.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine