Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Tim Gajser znova na vrhu skupne razvrstitve

Slovenski motokrosistični šampion je na veliki nagradi Latvije v razredu MXGP zaostal le za Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom.
Tim Gajser si je v Kegumsu pridirkal drugo mesto. FOTO: Honda Racing
Tim Gajser si je v Kegumsu pridirkal drugo mesto. FOTO: Honda Racing
9. 6. 2024 | 14:38
9. 6. 2024 | 17:37
1:59

Slovenski motokrosistični as Tim Gajser (Honda) si je na veliki nagradi Latvije v razredu MXGP pridirkal drugo mesto. Na tem položaju je končal obe današnji dirki v Kegumsu in znova prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi za svetovno prvenstvo.

V uvodni vožnji je zaostal le za nizozemskim zvezdnikom Jeffreyjem Herlingsom (KTM), ki je imel v cilju 14,806 sekunde naskoka, tretje mesto pa je z zaostankom 23,809 sekunde osvojil Jeffreyjev rojak Glenn Coldenhoff (Fantic).

Španski šampion Jorge Prado (GasGas) se je moral sprijazniti s sedmim mestom. Naš drugi motokrosist v kraljevski kategoriji Jan Pancar (KTM) je med 29 prijavljenimi dirkači v Kegumsu pristal na 18. mestu, potem ko ga je Herlings prehitel za cel krog.

Na drugi dirki je Prado spet pokazal zobe, se hitro prebil v ospredje, vodstva pa do cilja ni več izpustil iz rok. Toda njegova prednost ni bila velika, Gajserja je na koncu od 23-letnega Španca ločilo 1,665 sekunde. Podobna razlika (1,738 sekunde) je bila tudi med slovenskim asom in tretjeuvrščenim Herlingsom, ki je tako potrdil zmago na veliki nagradi Latvije.

Pancar je drugo z zaostankom kroga zasedel 14. mesto, to pa je bila tudi njegova končna uvrstitev v Kegumsu. V skupni razvrstitvi ima zdaj vodilni Gajser štiri točke naskoka pred Pradom.

Naslednja preizkušnja bo čez teden dni velika nagrada Italije v Maggiori.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine