Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Latvijska petica bi Gajserju lahko povrnila rdečo tablico

Motokrosisti se bodo merili v Kegumsu, ki ima zelo specifično progo. Razlika med Jorgejem Pradom in Timom Gajserjem samo dve točki. Dirkal bo tudi Jan Pancar.
Tim Gajser se veseli izziva v Latviji. FOTO: Honda Racing
Tim Gajser se veseli izziva v Latviji. FOTO: Honda Racing
7. 6. 2024 | 10:39
7. 6. 2024 | 10:47
2:40

Nadaljuje se zelo razburljiva sezona v svetovnem prvenstvu motokrosistov, ki se bodo ta konec tedna merili za VN Latvije v Kegumsu. Pred tednom je Tim Gajser (Honda) v Nemčiji osvojil drugo mesto, vendar izgubil rdečo številko. Razred zase je bil namreč branilec naslova Jorge Prado (GasGas).

Toda razlika med Špancem in Slovencem sta pičli dve točki (402:400), tudi Jeffrey Herlings (KTM, 336) ni prav daleč zadaj, Romain Febvre (Kawasaki, 327) pa bo zaradi zloma palca na nogi odsoten še nekaj tednov in je že izpadel iz boja za lovoriko.

»Za menoj je soliden konec tedna, v katerem sem dobil kvalifikacijsko dirko, nato pa osvojil tretje in drugo mesto v dveh vožnjah. V prvi mi je 'arm pump' preprečil, da bi bil boljši, v drugi pa sem vozil bistveno bolje, a ne dovolj dobro, da bi se zavihtel na vrh. V prvenstvu je tesno, nič še ni odločeno,« je po Nemčiji povedal 27-letni Gajser.

Tima na dirkah spremlja srčna izbranka Špela Motaln. FOTO: Honda Racing
Tima na dirkah spremlja srčna izbranka Špela Motaln. FOTO: Honda Racing

Pred Latvijo je optimističen. »V Kegumsu je pred nami precej drugačen izziv. Proga ima zgoraj mehko plast, spodaj pa je precej trša podlaga, zato bo zelo pomembno pravilno nastaviti motor. Doslej nam je šlo dobro in verjamem, da se bom lahko boril za zmago,« je povedal Tiga243, ki je v tej sezoni dobil samo eno veliko nagrado, Prado že šest.

Je pa petkratni prvak iz Pečk v Latviji zmagal v letih 2016, 2019, 2021 in 2022. Na progi Zelta Zirgs bo tekmoval tudi Jan Pancar, ki je imel v Nemčiji veliko smole. Trebanjec je 14. s 84 točkami. Prva vožnja za VN Latvije v razredu MXGP bo v nedeljo ob 13.15, druga ob 16.10. Največ podpore bo imel domačin Pauls Jonass, ta čas peti z 274 točkami. 

Gajser je bil v Nemčiji drugi. FOTO: Honda Racing
Gajser je bil v Nemčiji drugi. FOTO: Honda Racing

Naslednja dirka bo prihodnjo nedeljo v Maggiori za VN Italije. Na polovici sezone se bo potem karavana za dve dirki preselila v Indonezijo. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine