Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Brezhiben konec tedna za Marca Marqueza

Španski dirkač Marc Marquez (Gresini Ducati) je bil v razredu motoGP prepričljivo najboljši na dirki za veliko nagrado Aragonije v Španiji.
Prve zmage po letu 2021 se je Marquez zelo razveselil. FOTO: Pablo Morano/Reuters
Prve zmage po letu 2021 se je Marquez zelo razveselil. FOTO: Pablo Morano/Reuters
N. Gr., STA
1. 9. 2024 | 15:28
1. 9. 2024 | 15:37
2:11

Marc Marquez si bo zadnji avgustovski oziroma prvi septembrski konec tedna v Aragoniji brez dvoma ohranil v lepem spominu. Najboljši je bil že v kvalifikacijah, nato je dobil šprintersko dirko, tudi na veliki nagradi pa je vodil od štarta do cilja in se veselil kot solza čiste zmage.  Drugo mesto je zasedel njegov rojak Jorge Martin (Pramac Ducati), tretji je bil še en Španec Pedro Acosta (GasGas).

Marquez je vodil skozi vso dirko. Na drugem mestu mu je za ovratnik ves čas dihal Martin, ki pa ga ni mogel prehiteti. Po današnji zmagi je je Marquez v skupnem seštevku na tretjem mestu. To je bila njegova prva zmaga po letu 2021. »Bila je zares izjemna dirka. Čudovito je zmagati pred domačimi navijači. Danes je bilo težko ohraniti zbranost, saj sem imel kar veliko prednost pred tekmeci, a mi je na koncu vseeno uspelo,« je po zmagi povedal Marquez.

FOTO: Jose Jordan/AFP
FOTO: Jose Jordan/AFP

Precej tesnejši je bil dvoboj za tretje mesto, za katerega sta se večji del dirke borila Alex Marquez (Gresini Ducati) in drugouvrščeni v skupnem seštevku Italijan Francesco Bagnaia (Ducati), a sta na koncu po prehitevanju mlajšega izmed bratov Marquez oba ostala brez točk, saj se jima je šest krogov pred koncem na enem izmed ovinkov pripetil padec. Tretje mesto je na koncu zasedel še en Španec Pedro Acosta.

V skupnem seštevku še naprej vodi Martin, ki je skupno zbral 299 točk in ima 23 točk naskoka pred Bagnaio ter sedemdeset pred današnjim zmagovalcem Marquezom. Naslednja dirka bo na sporedu prihodnjo nedeljo, ko se bodo dirkači pomerili za veliko nagrado San Marina.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine