Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Najprej je poklical mamo, nato ni mogel prenehati jokati

Z veliko nagrado Aragonije se bo ta konec tedna nadaljeval razburljiv (dvo)boj za naslov svetovnega prvaka v motoGP med Francescom Bagnaio in Jorgejem Martinom.
Somkiat Čantra tačas v razredu moto2 drži skupno 10. mesto. FOTO: Athit Perawonmetha/Reuters
Somkiat Čantra tačas v razredu moto2 drži skupno 10. mesto. FOTO: Athit Perawonmetha/Reuters
30. 8. 2024 | 12:38
30. 8. 2024 | 12:38
1:57

V Alcanizu se bo ta konec tedna nadaljeval razburljiv (dvo)boj za naslov svetovnega prvaka v motociklističnem razredu motoGP. Vodilna asa, italijanskega branilca lovorike Francesca Bagnaio (Ducati) in Španca Jorgeja Martina (Pramac Ducati), na vrhu skupne razvrstitve loči vsega pet točk (275:270). Na tretjem mestu je »Peccov« rojak in ekipni kolega Enea Bastianini, ki za prvouvrščenim moštvenim sotekmovalcem zaostaja že za 61 točk.

Pred veliko nagrado Aragonije – jutri bo na sporedu šprint (15.00), v nedeljo pa še klasična dirka (14.00) – pa so v moštvu LCR Honda potrdili novico, da se bo prihodnjo sezono pri njih v kraljevski kategoriji dokazoval tudi Somkiat Čantra. Tako bo postal prvi Tajec, ki bo dirkal v razredu motoGP.

Kot prvi Tajec bo dirkal v kraljevski kategoriji. FOTO: Athit Perawonmetha/Reuters
Kot prvi Tajec bo dirkal v kraljevski kategoriji. FOTO: Athit Perawonmetha/Reuters

»Ko sem prejšnji teden izvedel, da bom dejansko dobil priložnost v kraljevski kategoriji, sem najprej poklical svojo mamo. To so bili zelo čustveni trenutki z veliko solzami. Sploh nisem mogel prenehati jokati. Zdaj bi se rad zahvalil vsem, ki me podpirajo na moji športni poti,« je poudaril 25-letni Čantra, ki v skupnem točkovanju razreda moto2 tačas drži deseto mesto.

Ognjeni krst v najmočnejši kategoriji bo – zanimivo –  prestal prav pred svojimi navijači v Buriramu. Sezona 2025 se bo namreč 2. marca prihodnje leto začela z veliko nagrado Tajske.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine