Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Kvalifikacije in šprint je zaznamoval Marc Marquez

Španec Marc Marquez si je v španskem Alcanizu priboril najboljše štartno mesto v kvalifikacijah serije moto GP za nedeljsko VN Aragona, dobil je tudi šprint.
Marc Marquez je dobil prvo dejanje tega konca tedna v Španiji. FOTO: Pablo Morano/Reuters
Marc Marquez je dobil prvo dejanje tega konca tedna v Španiji. FOTO: Pablo Morano/Reuters
Š. R., STA
31. 8. 2024 | 13:20
31. 8. 2024 | 16:20
1:55

Španec Marc Marquez (Ducati-Gresini) si je v španskem Alcanizu priboril najboljše štartno mesto v kvalifikacijah serije moto GP za nedeljsko VN Aragona, 12. dirki sezone za SP.

Šestkratni svetovni prvak je zanesljivo ugnal rojaka Pedro Acosta (GasGaS-Tech3), ki je zaostal 84 stotink sekunde in Italijana 1:47.606 Francesca Bagnaia (Ducati), ki vodi v seštevku za SP. Tik za Bagnaio je končal njegov največji tekmec v boju za SP Španec Jorge Martin (Ducati-Pramac), za tem pa Alex Marquez (Ducati-Gresini) in Italijan Franco Morbidelli.

Marquez je bil najboljši tudi na popoldanski šprinterski dirki. Drugo in tretje mesto sta zasedla Martin in Acosta.

Najboljši trije na šprinterski dirki. Foto Pierre-Philippe Marcou/AFP
Najboljši trije na šprinterski dirki. Foto Pierre-Philippe Marcou/AFP

Za Marqueza je bila to sploh prva zmaga, odkar je pred sezono iz Honde prestopil k ekipi Gresini oziroma Ducatiju. Španec je sicer prepričljivo vodil večji del dirke, saj mu je bil konkurenčen le Martin, a je tudi pred njim iz kroga povečeval prednost.

Martin je po današnji dirki za tri točke (279) prevzel vodstvo v skupnem seštevku pred Bagnaio, ki je bil šele deveti. Do stopničk je prišel še Acosta, četrti je bil Alex Marquez. Marc Marquez se je z današnjo zmago v skupnem seštevku utrdil na četrtem mestu in ima z 204 točkami za tretjeuvrščenim Italijanom Eneo Bastianinijem (Ducati) 13 točk zaostanka.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine