Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Martin drugi v šprintu, zdaj povsem blizu Bagnaie, ta je končal v pesku

Zanimivo dogajanja na VN Velike Britanije v Silverstonu v motoGP.
Jorge Martin grozi Francescu Bagnaii. FOTO: John Sibley/Reuters
Jorge Martin grozi Francescu Bagnaii. FOTO: John Sibley/Reuters
Š. R., STA
3. 8. 2024 | 17:14
3. 8. 2024 | 17:14
2:26

Španec Jorge Martin (Pramac Ducati) je na šprinterski dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu v britanskem Silverstonu osvojil drugo mesto in se le na točko zaostanka približal vodilnemu v seštevku sezone elitnega razreda motoGP Italijanu Francescu Bagnaii (Ducati), ki je po padcu dirko končal brez točk.

Dopoldanske kvalifikacije je dobil Španec Aleix Espargaro (Aprilia), v prvi vrsti sta začela še vodilni v SP Bagnaia in drugi Ducatijev dirkač Italijan Enea Bastianini.

Martin je bil v kvalifikacijah četrti, a je precej bolje začel šprintersko dirko in se že v prvem krogu prebil v vodstvo. Bagnaia pa je padel na četrto mesto, potem pa skušal loviti tekmece pred seboj, a je v petem krogu storil napako, zdrsnil v pesek in predčasno končal preizkušnjo.

Nekaj krogov je kazalo, da bo na ta način Martin z zmago popolnoma izničil zaostanek za njim v SP, a ga je potem do konca prehitel Bastianni. Tako je Martin končal na drugem mestu, dobil devet točk, skupno je zdaj pri 221, Bagnaia je z današnjo ničlo ostal pri 222.

Krog pred koncem je po padcu brez uvrstitve končal tudi nekdanji svetovni prvak Marc Marquez (Gresini Ducati), ki bo v naslednji sezoni sotekmovalec Bagnaie v tovarniški ekipi Ducatija.

»Kvalifikacije niso bile najboljše, a na dirki je bilo bolje, hvala tudi vsem navijačem,« je za prireditelje dirke dejal Martin.

Tretje mesto je ostalo Kataloncu Aleixu Espargaroju, ki se po tej sezoni poslavlja od motociklističnega svetovnega prvenstva.

Marco Bezzecchi in Francesco Morbidelii sta po padcu v prvem krogu potrebovala zdravniško pomoč ob stezi, odpeljali so ju na pregled v ambulanto, za zdaj še ni znano, ali je padec pustil resnejše posledice oziroma ali bosta lahko nastopila na nedeljski dirki.

V nedeljo bo klasična preizkušnja motoGP na sporedu ob 14. uri.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine