Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Benjamin Savšek tretji v Tokiu

Letošnji evropski prvak med kanuisti hiter na uradnem predolimpijskem slalomu.
Benjamin Savšek z bronasto kolajno ob olimpijski progi. Foto Nina Jelenc/KZS
Benjamin Savšek z bronasto kolajno ob olimpijski progi. Foto Nina Jelenc/KZS
STA
27. 10. 2019 | 18:28
27. 10. 2019 | 18:47
1:51
Tokio – Z uradno predolimpijsko tekmo na novi progi v Tokiu se je končala tekmovalna sezona v slalomu na divjih vodah. Na Japonskem je v finalu veslal Benjamin Savšek in osvojil tretje mesto.

Kanuist tacenskega kluba je bil še drugi vikend zapored uspešen v Tokiu in se povzpel na zmagovalne stopničke. Pretekli konec tedna je zmagal na pokalu NHK, drugo mesto pa je takrat osvojil Luka Božič. Na tokratni uradni predolimpijski preizkušnji je lahko iz posamezne države nastopil le en predstavnik v kategoriji, to je bil višjeuvrščeni iz preteklega tedna Benjamin Savšek. Evropski prvak je tudi na zadnji tekmi sezoni veslal dobro in priznal premoč le dvema tekmecema. Zmagal je Švicar Thomas Köchlin, drugi pa je bil svetovni prvak Cedric Joly iz Francije.
 

Kajakaša brez finala


V konkurenci kajakašic je v polfinalu nastopila letošnja svetovna prvakinja Eva Terčelj, ki pa je na progi naredila preveč napak in si prislužila kar osem kazenskih sekund, tako da je ostala brez finala. Zasedla je končno 13. mesto. Zmagala je Nemka Ricarda Funk pred letošnjo evropsko prvakinjo Amalie Hilgertovo iz Češke.

Svojega predstavnika je imela Slovenija tudi v konkurenci kajakašev. Niko Testen je v polfinalu vodil pri prvem vmesnem času, a nato prejel dve kazenski sekundi pri desetih vratih, še večja napaka pa je sledila tik pred koncem proge, tako da je ostal brez finala in bil na koncu 16. Zmago sta si delila Nemec Hannes Aigner in Španec David Llorente.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine