Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V Veliki Britaniji prijeli osumljenca za trojni umor

Osumljenec Kyle Clifford je včeraj v Busheyju v bližini Watforda ubil tri ženske, članice družine radijskega komentatorja konjskih dirk na BBC Five.
V napadu so umrle žena in hčerki Johna Hunta z BBC Five. FOTO: Justin Tallis/AFP
V napadu so umrle žena in hčerki Johna Hunta z BBC Five. FOTO: Justin Tallis/AFP
STA
10. 7. 2024 | 21:12
11. 7. 2024 | 09:16
2:43

Britanski policiji je po obsežni iskalni akciji uspelo ujeti pobeglega 26-letnega osumljenca za trojni umor, ki naj bi v torek zvečer v kraju Bushey blizu Watforda s samostrelom ubil hčerki in ženo nekdanjega policista, zdaj radijskega komentatorja konjskih dirk Johna Hunta. Preiskava po navedbah BBC sicer še poteka.

Številni oboroženi policisti so ob pomoči helikopterjev osumljenca iskali na območju Enfielda na severnem obrobju Londona, od koder prihaja. Na koncu so ga našli poškodovanega, prijeli so ga brez strelskega obračuna in mu priskrbeli zdravniško pomoč.

Obsežno iskalno akcijo so sprožili po tem, ko je 26-letnik v torek zvečer v Busheyju napadel 61-letno Karen Hunt in njeni hčeri, 28-letno Hannah in 25-letno Louise. Vse tri so zaradi hudih poškodb umrle na kraju dogodka. Gre za družino Johna Hunta, nekdanjega policista in komentatorja konjskih dirk na radiu BBC Five.

Predstavnica policije Justine Jenkins je pojasnila, da preiskava poteka hitro. »Po obsežni iskalni akciji smo našli osumljenca, v zvezi s preiskavo pa trenutno ne iščemo nikogar več,« je dodala.

Osumljenec je nekdanji vojak; žrtve so umrle zaradi ran od samostrela. FOTO: Hertfordshire Police Via Reuters
Osumljenec je nekdanji vojak; žrtve so umrle zaradi ran od samostrela. FOTO: Hertfordshire Police Via Reuters

Osumljenec Kyle Clifford je po poročanju britanskih medijev nekdanji vojak, vendar je oborožene sile po krajšem obdobju služenja zapustil leta 2022. Po navedbah policije je napad izvedel s samostrelom, ne izključujejo pa možnosti, da je  uporabil tudi drugo orožje.

V Busheyju danes poteka žalovanje za žrtvami, umori pa bodo po navedbah BBC v majhni skupnosti pustili velik pečat. Sožalje svojemu kolegu so izrazili tudi Huntovi sodelavci na BBC, ki so novico o tragičnem dogodku označili za »popolnoma uničujočo« in mu obljubili pomoč.

Ministrica za notranje zadeve Yvette Cooper se je prav tako z obžalovanjem odzvala na tragični dogodek in prek svoje tiskovne predstavnice sporočila, da podrobno spremlja primer in preučuje možnosti za morebitno zaostrovanje zakonodaje, ki omogoča posedovanje samostrelov.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine