Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Poljska namerava začasno ukiniti pravico do azila

Premier Tusk je Putina in Lukašenka obtožil, da migrante pošiljata na mejo s Poljsko, da bi destabilizirala EU.
Poljski premier Donald Tusk je obljubil, da bo omejil nezakonite migracije, v torek pa bo kabinetu predstavil novo migracijsko strategijo. FOTO: David W. Cerny/Reuters
Poljski premier Donald Tusk je obljubil, da bo omejil nezakonite migracije, v torek pa bo kabinetu predstavil novo migracijsko strategijo. FOTO: David W. Cerny/Reuters
STA
12. 10. 2024 | 15:50
1:27

Poljska si bo v okviru nove migracijske politike prizadevala za odpravo nezakonitih migracij tudi z začasno prekinitvijo pravice do azila, je danes izjavil poljski premier Donald Tusk, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tusk je na kongresu svoje Državljanske koalicije (KO) dejal, da mora Poljska ponovno pridobiti stoodstotni nadzor nad tem, kdo vstopa v državo.

Hkrati je ruskega predsednika Vladimirja Putina in beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka obtožil, da migrante pošiljata na mejo s Poljsko, da bi destabilizirala EU.

Opozoril je, da je tovrstno ravnanje v nasprotju »z bistvom pravice do azila«. Obljubil je, da bo omejil nezakonite migracije, v torek pa bo kabinetu predstavil novo migracijsko strategijo.

image_alt
Ko populisti nimajo odgovorov, se spravijo na priseljence, skupnost LGBT+ ...

Glede pakta EU o migracijah in azilu je Tusk zatrdil, da ne bo spoštoval ali izvajal nobenih predlogov EU, ki bi po njegovem mnenju ogrozile poljsko varnost, poroča poljska tiskovna agencija PAP. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine