Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Župan za vetrnice na degradiranih območjih

V postojnski občini stojita dve vetrnici od treh v Sloveniji, občinski prostorski načrt dopušča še eno. Večina novih pobud za vetrne elektrarne je neuspešnih.
V postojnskem občinskem načrtu je za zdaj predvidena še ena vetrnica, in sicer na Malem Ubeljskem. FOTO: Jože Suhadolnik
V postojnskem občinskem načrtu je za zdaj predvidena še ena vetrnica, in sicer na Malem Ubeljskem. FOTO: Jože Suhadolnik
26. 9. 2023 | 06:00
4:50

V nadaljevanju preberite:

»Podpiram gradnjo vetrnic na degradiranih območjih, med katera spada tudi rob avtoceste. Sem pa proti tovrstnim posegom v neokrnjeni naravi ali v neposredni bližini naselij,« pravi postojnski župan Igor Marentič. Postojnski občinski prostorski načrt trenutno poleg dveh vetrnic pri Razdrtem – ena stoji od leta 2014, drugo pa naj bi zagnali v enem do dveh mesecih – predvideva še vetrnico pri vasi Malo Ubeljsko.

Po besedah župana Igorja Marentiča pa so v okviru priprav zadnje spremembe tega krovnega prostorskega akta prejeli pobude za umestitev kar 32 vetrnih elektrarn, vendar je zaradi negativnega mnenja nosilcev urejanja prostora predvidoma možna le ena, in sicer pod vzpetino Pečna reber.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine