Neomejen dostop | že od 9,99€
Beti Burger se je z vinarjem Danilom Steyerjem pogovarjala o tem, da če hočeš z vinom uspeti, moraš na določeno lego posaditi sorte, ki bodo tam najbolje uspevale. Povedal ji je, da je njihova družina poleg vina povezana tudi z glasbo, govorila sta o tem, kako pomembno je, da se slovenski vinarji povezujejo, in zakaj je dišeči traminec tako zapleteno kombinirati s hrano, a vendar je z gobjimi jedmi odličen. V njihovi kleti ga je fotografiral Blaž Samec.
»Ko sem v kleti sam, vino sicer pokusim, a ga izpljunem, nimam tistega 'gušta', da bi ga spil. Če pa kdo pride na obisk, je vino dobrodošlo – rad ga pijem v družbi, ko pa si žalosten, si ponavadi sam. Če bi pil, ko sem žalosten, mislim, da bi ga zlorabil – mogoče bi se ga napil, ampak to bi bila napaka; takrat vino pokaže drugo plat, podobno kot druge alkoholne pijače.«
Vino je melodija njihovega srca, je zanimiva pijača, katere zgodbe ni nikoli konec, pravi. Vsako vino zveni s svojo melodijo, vsak letnik zapoje nekaj novega. »Vina rad povezujem z glasbo, zato tudi pravim, da vina, ko so razpoložena, pojejo, ko niso, pa ne – podobno kot pri ljudeh. Včasih smo veseli in pojemo, se zabavamo, nimamo pa vedno takih dni, kot jih nima niti vino.«
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se