Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Več upravičencev do državne štipendije, ki bo višja

Na ministrstvu za delo napovedujejo, da bo z zakonom za urejanje položaja študentov 10.000 več prejemnikov, januarja višja tudi subvencija za bone.
Zakon med drugim predvideva, da bi se državne štipendije do leta 2024 postopoma zvišale za 20 odstotkov. Foto: Jure Eržen/delo
Zakon med drugim predvideva, da bi se državne štipendije do leta 2024 postopoma zvišale za 20 odstotkov. Foto: Jure Eržen/delo
12. 5. 2022 | 05:00
12. 5. 2022 | 07:23
4:30

V nadaljevanju preberite:

Večji krog upravičencev do državne štipendije, postopno zvišanje njene višine, ukinitev starostne meje za njeno pridobitev, višje subvencionirani boni za študentsko prehrano je nekaj novosti, ki jih prinaša zakon za urejanje položaja študentov, ki se je delno začel uporabljati 5. maja delno pa se bo v prihodnjem študijskem letu in januarja prihodnje leto. Njegove finančne posledice ocenjujejo na okoli 35 milijonov evrov na leto.

Na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve ocenjujejo, da bo državno štipendijo po novem prejemalo kar 10.000 dijakov in študentov več kot zdaj. V enem delu od prejšnjega tedna veljavni zakon za urejanje položaja študentov, ki posega v več že veljavnih ureditev, prinaša namreč ukrepe za krepitev štipendijske politike, med drugim tako, da uvaja dva dodatna (šesti in sedmi) dohodkovna razreda upravičencev.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine