Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Nepripravljeni na večji prihod migrantov

V Azilnem domu Vič, v katerem je prostora za največ 350 ljudi, jih živi več kot 1200. Prebežniki spijo tudi na hodnikih ali na dvorišču.
V azilnem domu na Viču je skoraj štirikrat preveč ljudi. FOTO:  Jože Suhadolnik/Delo
V azilnem domu na Viču je skoraj štirikrat preveč ljudi. FOTO:  Jože Suhadolnik/Delo
14. 9. 2023 | 05:00
14. 9. 2023 | 09:13
6:09

V nadaljevanju preberite:

Azilni dom Vič. V bližini patruljirata dva policista. Čez železno ograjo, ki jo ponekod uporabljajo za sušenje oblek, so na notranjem dvorišču opazna začasna ležišča. V prostorih, namenjenih nastanitvi od 250 do 350 ljudi, jih je več kot 1200. Na nevzdržnost razmer je včeraj opozoril tudi varuh človekovih pravic.

V Azilnem domu Vič so nastanjeni izključno samski, polnoletni moški, pri čemer jih večina prihaja iz Maroka, Alžirije, Afganistana in Pakistana. Mlajše od 21 let so zaradi prezasedenosti preselili v Logatec. »Imamo velike težave pri iskanju dodatnih kapacitet, predvsem zaradi nasprotovanja lokalnih skupnosti,« pojasni Katarina Štrukelj, direktorica vladnega urada za oskrbo in integracijo migrantov, in doda, da iščejo rešitve v vse smeri, pomoč pa jim je obljubila tudi ljubljanska občina.

Kajko na trenutne razmere gledajo v vladnem uradu za oskrbo in integracijo migrantov, Policiji, nevladnih organizacijah in pri varuhu človekovih pravic?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine