Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Trije radiologi v omejenem obsegu ostajajo v celjski bolnišnici

Eden je odpoved preklical in bo v bolnišnici ostal zaposlen za 40 odstotkov, z dvema specialistoma načrtujejo sklenitev pogodb civilnega prava.
V primeru nezmožnosti zagotavljanja pokritosti vseh delovišč v celjski bolnišnici bodo urgentne paciente prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor oziroma UKC Ljubljana. FOTO: Leon Vidic/Delo
V primeru nezmožnosti zagotavljanja pokritosti vseh delovišč v celjski bolnišnici bodo urgentne paciente prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor oziroma UKC Ljubljana. FOTO: Leon Vidic/Delo
STA
30. 9. 2024 | 15:41
30. 9. 2024 | 16:47
2:31

Trije specialisti radiologije, ki so v celjski bolnišnici konec julija dali odpoved, bodo v omejenem obsegu še vedno delali v bolnišnici. Eden je namreč odpoved preklical in bo v bolnišnici ostal zaposlen za 40 odstotkov. Z dvema specialistoma pa načrtujejo sklenitev pogodb civilnega prava, v delo bolnišnice se bosta vključevala enkrat na teden.

V primeru nezmožnosti zagotavljanja pokritosti vseh delovišč v celjski bolnišnici pa bodo urgentne paciente prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor oziroma UKC Ljubljana. O tem so klinična centra in ministrstvo za zdravje že obvestili, so za STA sporočili iz Splošne bolnišnice (SB) Celje.

image_alt
Neprekinjeno zdravstveno varstvo na Celjskem kmalu negotovo

»V SB Celje smo za sodelovanje zaprosili tudi zunanje sodelavce, med drugim tudi koncesionarje in druge izvajalce, ki delujejo v okviru mreže javne zdravstvene službe,« so poudarili in dodali, da odgovore še čakajo. Dodali so, da se bodo še naprej trudili, da obravnava pacientov poteka nemoteno, kakovostno in varno.

V celjski bolnišnici so poleti trije radiologi dali odpoved. Vodstvo bolnišnice je takrat opozorilo, da bo v primeru odhoda vseh treh specialistov izjemno oteženo vzdrževanje neprekinjenega zdravstvenega varstva. Odpovedi dveh radiologov začneta veljati v torek, eden pa jo je, kot omenjeno, preklical.

Predstavniki ministrstva za zdravje in vodstev bolnišnic so konec avgusta na sestanku razpravljali tudi o problematiki odhodov radiologov iz javnih zavodov. Po besedah ministrice Valentine Prevolnik Rupel se na ministrstvu strinjajo s predlogi združenja zdravstvenih zavodov, doreči pa bodo morali časovnico in način njihove vpeljave.

Eden od predlogov združenja je, da bi se morali v neprekinjeno zdravstveno varstvo vključevati vsi zdravniki specialisti, ki delajo v javni zdravstveni mreži, torej tudi koncesionarji.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine