Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Šef mariborskih kriminalistov naj bi vozil pod vplivom alkohola

Na PU Maribor so potrdili, da gre za njihovega uslužbenca, a imena kršitelja niso želeli razkriti.
Robert Munda naj bi sprva poskušal pobegniti. FOTO: PU Maribor
Robert Munda naj bi sprva poskušal pobegniti. FOTO: PU Maribor
STA, P. V.
10. 2. 2019 | 17:40
11. 2. 2019 | 15:09
2:12
Prometni policisti so v petek med rutinskim pregledom ustavili voznika, za katerega je alkotest pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola. Po poročanju več slovenskih medijev, naj bi šlo za šefa mariborskih kriminalistov Roberta Mundo. Na PU Maribor so potrdili, da je šlo za njihovega uslužbenca, zoper katerega so že uvedli postopek, ne razkrivajo pa, ali gre za Mundo.

Predstavnik PU Maribor Miran Šadl je za Delo potrdil, da so policisti policijske postaje Rače v petek ob 01.56 na regionalni cesti v Spodnjih Hočah ustavili 50-letnega voznika osebnega vozila.

»Odredili so mu in nato opravili preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z elektronskim alkotestom, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,51 mg/l alkohola. Vozniku so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola izrekli globo v višini 900 evrov in 16 kazenskih točk. Zraven tega so mu začasno (za 24 ur) odvzeli vozniško dovoljenje. Nadaljnjo vožnjo so mu prepovedali. Ker si je voznik uredil prevoz domov, ga policisti niso pridržali. Po našem vedenju je globo že poravnal,« je pojasnil Šadl.

Imena kršitelja na Policijski upravi Maribor zaradi določil zakona o varstvu osebnih podatkov niso želeli razkriti, so pa potrdili, da je šlo za njihovega uslužbenca. »Ker v policiji do takih prekrškov nimamo tolerance oziroma je ta ničelna, bo direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek zoper njega uvedel notranjevarnostni postopek. Navedena kršitev pa, ker je bila storjena izven delovnega časa, ni take narave, da bi bila potrebna odstranitev delavca z dela. Po zaključenem notranjevarnostnem postopku pa bo sprejeta odločitev o ustreznem delovnopravnem ukrepu,« je še pojasnil Šadl.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine