Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

SD v prvem krogu ne bo podprla Marte Kos

Želja predsednika vlade, da bi koalicijski partnerici Gibanja Svoboda podprli njihovo kandidatko, se v prvi fazi ne bo uresničila.
Marta Kos je ponosna, da je predstavnica naprednih sil, ki so po dveh težkih letih nazadnjaštva ljudem vrnile dostojanstvo in zaupanje v prihodnost. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Marta Kos je ponosna, da je predstavnica naprednih sil, ki so po dveh težkih letih nazadnjaštva ljudem vrnile dostojanstvo in zaupanje v prihodnost. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
28. 6. 2022 | 21:13
28. 6. 2022 | 21:21
5:44

V nadaljevanju preberire:

Kandidaturama za predsednico republike Nataše Pirc Musar in Marte Kos, zadnja jo je napovedala včeraj, je skupno, da bosta na formalno najvišji funkciji v državi ravnali drugače kot dosedanji predsednik republike Borut Pahor. Obe želita biti moralna avtoriteta, ki izhaja iz neposredne izvolitve, hkrati pa se bosta oglašali vedno, ko bodo to zahtevale razmere v državi in družbi.

»Čas je, da naredimo premik, kako se funkcija predsednika republike izvaja. Želimo si predsednika republike, ki bo znal biti tudi moralni kompas, še posebno v hudih časih,« je ob uradni napovedi kandidature Marte Kos, ki jo je dan pred tem podprl kongres stranke Gibanje Svoboda, povedal njen predsednik Robert Golob.

Predsednica SD Tanja Fajon je sporočila, da Marta Kos vsaj v prvem krogu predsedniških volitev ne more računati na podporo SD, saj se za stranko z zgodovino, tradicijo in terensko mrežo spodobi, da se na predsedniške volitve poda s svojim kandidatom.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine