Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Zdi se, da prihaja čas za žensko predsednico

Po pričakovanjih sta uverturo v letošnjo predsedniško dirko zaznamovali obe glavni favoritinji.
Nataša Pirc Musar ne bo privolila v to, da bi postala strankarska kandidatka, ne bo pa odklonila pogovorov o morebitni podpori s katero od strank. FOTO: Blaž Samec/Delo
Nataša Pirc Musar ne bo privolila v to, da bi postala strankarska kandidatka, ne bo pa odklonila pogovorov o morebitni podpori s katero od strank. FOTO: Blaž Samec/Delo
24. 6. 2022 | 05:00
24. 6. 2022 | 08:04
5:54

V nadaljevanju preberite:

Kandidaturo za predsednico republike je med favoriti za zmago prva uradno napovedala pravnica Nataša Pirc Musar, ki je s tem prehitela za zdaj svojo glavno protikandidatko Marto Kos, podpredsednico Gibanja Svoboda, ki bo o njeni kandidaturi formalno odločalo na ponedeljkovem kongresu stranke. Poteza Nataše Pirc Musar kaže, da bo bitka med kandidatkama taktična.

Prvi neuradni odzivi iz Gibanja Svoboda na kandidaturo Nataše Pirc Musar so, da je škoda, da se v dirko podajata dve kandidatki podobne politične usmeritve, ki je liberalna. V uradnem odzivu v ponedeljek pa bodo poudarili, da je čas, da Slovenija po predsednici državnega zbora Urški Klakočar Zupančič dobi tudi prvo predsednico republike.

Na desnici je glede kandidatur največ neznank. Bivša predsednica Nove Slovenije Ljudmila Novak še vedno ne želi razkriti, ali se bo še drugič podala v predsedniško dirko. »Ob pravem trenutku bom razglasila svojo odločitev,« je dejala evropska poslanka, ki podpira veliko ponudbo ženskih kandidatk na volitvah in upa, da bo eni uspelo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine