Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Po dveh sredinskih še kandidatka z obrobja desnice

Psihoanalitičarka Nina Krajnik kandidira ob nasvetih Sebastjana Jeretiča in s podporo aktivista Vilija Kovačiča.
Nina Krajnik pravi, da se njeni volivci ne delijo na leve in desne, ampak so to ljudje, ki ne nasedajo raznovrstnim poskusom pranja možganov. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Nina Krajnik pravi, da se njeni volivci ne delijo na leve in desne, ampak so to ljudje, ki ne nasedajo raznovrstnim poskusom pranja možganov. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
28. 6. 2022 | 05:00
5:55

V nadaljevanju preberite:

Po Nataši Pirc Musar je kandidaturo za predsednico republike uradno napovedala psihoanalitičarka Nina Krajnik. Včeraj je na digitalnem kongresu stranke Gibanje Svoboda potekala razprava o kandidaturi Marte Kos, ki ima podporo predsednika stranke in predsednika vlade Roberta Goloba.

Marta Kos bo svojo kandidaturo skupaj z Robertom Golobom javnosti predstavila danes, a šele prihodnji teden bosta o njej odločala izvršni odbor in svet stranke. Po statutu največje vladne stranke je tako, da izvršni odbor vodi postopke volitev v vse organe na lokalni in državni ravni, svet stranke pa na predlog izvršnega odbora določa kandidatke in kandidate za volitve v državni zbor, evropski parlament in predsednika republike.

»Če ne bi omenjala globoke države, komunistov, vzporednega mehanizma in neuspešne tranzicije, se SDS in akterji, povezani s stranko, ne bi zmenili zanjo,« meni politični analitik Alem Maksuti in dodaja, da je njen uspeh odvisen od tega, kdo bodo na koncu drugi kandidati, predvsem pa, ali bo SDS imela svojega kandidata.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine