Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Razprodaja državne srebrnine je narodno izdajstvo

Delova komentatorja Ali Žerdin in Janez Markeš sta ta teden razpravljala o prodaji Save.
Delova komenatatorja Ali Žerdin in Janez Markeš. FOTO: Leon Vidic/Delo
Delova komenatatorja Ali Žerdin in Janez Markeš. FOTO: Leon Vidic/Delo
M. B., video: Voranc Vogel
2. 2. 2022 | 17:15
1:53

Vprašanje tedna je ali bo država izkoristila predkupno pravico za nakup deleža turističnega podjetja Sava ali pa bodo Savo prevzeli madžarski finančni skladi, ki so blizu predsedniku madžarske vlade Viktorju Orbanu, meni delov komentator Ali Žerdin. Janez Markeš je opozoril, da se ne prodajajo zgolj turstični biseri, temveč tudi Družba za upravljanje terjatev bank (Dutb). Markeš meni, da gre za razprodajo države in zadnji, ultimativni udarec privatizacije. 

Denar za kupnino naj bi že bil nakazan, vendar gre po Markeševem mnenju za drobiž. »Če država ne bo izkoristila predkupne pravice, gre za izdajstvo,« je bil jasen Markeš. »Gre za prelomen trenutek, ki terja civilno družbeni angažma, ki pa bi ga morale voditi politične stranke,« je dodal, saj meni, da civilna družba s prostovoljnimi aktivisti ne more več nositi vsega na svojih plečih. Markeš meni, da bi aktivacija proti tej razprodaji lahko bila preizkusni kamen KUL-a in Roberta Goloba. »Kar je Inštitut 8. marec storil z referendumom za vodo, bi zdaj morala storiti politika,« meni Markeš.

image_alt
Turistični posel z Madžari sklenjen

»Celoten razlog političnega obstoja Zdravka Počivalška je nastanek slovenskega turističnega holdinga, a kaže, da bo to madžarski turistični holding, ki operira na območju Slovenije,« je stanje opisal Žerdin. Markeš pa se sprašuje, čemu smo se sploh osamosvajali, če od države ne bomo imeli več ničesar, razen vazalskega odnosa do tujega kapitala.

image_alt
Pozivi k zastopanju slovenskih interesov

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine