Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Je Zdravko Počivalšek zgodovinski poraženec Janševe vlade?

Delova komentatorja Ali Žerdin in Janez Markeš sta tokrat govorila o dogajanju v slovenskem turizmu.
Delova komentatorja Ali Žerdin in Janez Markeš. FOTO: Leon Vidic/Delo
Delova komentatorja Ali Žerdin in Janez Markeš. FOTO: Leon Vidic/Delo
M. B., video: Voranc Vogel
26. 1. 2022 | 17:10
26. 1. 2022 | 17:32
1:45

Sava, največje slovensko turistično podjetje, naj bi kmalu pristalo v lasti madžarskega sklada. Kot je dejal Delov komentator Ali Žerdin, »Sava naj bi se pri Budimpešti izlila v Donavo.« Janez Markeš opozarja, da gredo s tem v smislu turizma »Bled, Portorož in Prekmurska na Madžarsko«. Opozoril je, da je razprodaja teh simbolov in dejavnosti nespametna, morda pa tudi koruptivna. 

Na indeksu korupcije, ki je bil objavljen včeraj, je Slovenija sicer v zadnjem letu močno nazadovala. Še vedno je pred Madžarsko, a daleč za, denimo, Avstrijo. Slovenija je razprodala svoj bančni sistem in industrijo in postala popolnoma periferna država, »postali smo vazali Madžarske,« je opozoril Markeš.

image_alt
Madžari v prevzem slovenskih turističnih biserov

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je celotno svojo kolaboracijo s trenutno vlado zasnoval na predpostavki, da bo naredil turistični holding. Markeš se sprašuje, ali je torej Počivalšek zgodovinski poraženec, ki ga je Janez Janša prelisičil v vseh točkah.

Žerdin je pojasnil, da se turistični sektor močno spreminja, saj so vanj investirali tisti, ki so obogateli s kriptovalutami. Obenem v turizem, zlasti v Portorož, vdira srbski kapital, vse več pa je tudi ruskega. Markeš se sprašuje, kdo sploh še razmišlja o prihodnosti države.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine