Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

»Kar se dogaja na RTV, je perverzno«

Delova komentatorja Ali Žerdin in Janez Markeš sta govorila o političnih vplivih na RTV.
Ali Žerdin in Janez Markeš tokrat o političnih pritiskih na RTV. FOTO: Leon Vidic/Delo
Ali Žerdin in Janez Markeš tokrat o političnih pritiskih na RTV. FOTO: Leon Vidic/Delo
A. V., video: Voranc Vogel
12. 1. 2022 | 15:45
12. 1. 2022 | 15:55
1:44

Delova komentatorja Ali Žerdin in Janez Markeš sta se pogovarjala o ideji vodstva RTV, da na državni radiotelevizijski postaji ne bi več plačevali komentatorjev pri Studiu City, češ da jih ne plačujejo niti pri Odmevih.

»Ljudje iz vodstva RTV so na tankem ledu, saj jim ni jasno, kaj je avtorsko delo. To je približno tako, kot če bi jaz rekel, da Markeševi komentarji niso avtorsko delo, zato naj piše brezplačno,« je dejal Ali Žerdin.

»Super bi bilo, če bi uredniki RTV delali brezplačno,« je nadaljeval Janez Markeš. »V resnici ne gre za denar, saj ga je dovolj, saj ljudje plačujemo naročnino.«

image_alt
Kako antidemokratično pandemijo spraviti v red

Studio City obstaja od leta 1989. »Ni pa to edina oddaja pod udarom. Zelo nekompetentni ljudje na RTV so se odločili, da bi razpravljali tudi o Tarči, oddaji, ki ima zelo ugleden status, a je moteča, ker v javnost pošlje neprijetne stvari,« je rekel Žerdin.

»Kdo tem ljudje daje mandat, razen izsiljenega zakona v parlamentu?« se sprašuje Markeš. »Kot da bi Janša kupil klinični center in bi potem kirurgom govoril, kako naj operirajo. Enako je z novinarstvom. Kar se dogaja na RTV, je perverzno. Janševa vlada se obnaša, kot da je RTV zasebna televizija.«

Še več pa si oglejte v videu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine