Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Prevladuje prepričanje, da vlada ni učinkovita

Dobra polovica anketiranih ocenjuje, da zaupanje v vlado pada, ker ni sposobna učinkovito delovati.
Oktobra je bila v raziskavi Mediane za Delo zaznana statistično značilno nižja ocena dela vlade kot septembra. FOTO: Blaž Samec/Delo
Oktobra je bila v raziskavi Mediane za Delo zaznana statistično značilno nižja ocena dela vlade kot septembra. FOTO: Blaž Samec/Delo
7. 10. 2023 | 05:00
9. 10. 2023 | 13:01
4:35

V nadaljevanju preberite:

Zaupanje v vlado Roberta Goloba pada še zaradi nespretnega komuniciranja ter pomanjkanja integritete in vizije, je pokazala oktobrska anketa Dela, ki jo je izvedla Mediana. Po nujnosti izvedbe je prepričljivo na vrhu zdravstvena reforma, obnova po poplavah in boj z inflacijo pa sta po pomembnosti v očeh državljanov precej pred drugimi napovedanimi reformami.      

Dobra polovica anketiranih (56 odstotkov) ocenjuje, da je najpomembnejši vzrok za padec zaupanja v vlado Roberta Goloba – oktobra je bila zabeležena statistično značilno nižja ocena dela vlade kot septembra – njeno neučinkovito delovanje. 

Približno tretjina vprašanih meni, da je znižanje zaupanja v vlado po prvem letu delovanja vsakokratni pojav. Temu pritrjuje tudi profesor politologije s FDV dr. Tomaž Deželan. »Zaupanje v vlado začenja padati, ko je treba začeti uresničevati obljube, kar običajno pomeni tudi boleče reze,« pojasnjuje Deželan in dodaja, da je medenih tednov med vlado in volivci nepreklicno konec.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine