Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Zadnje menjave krepijo strujo Vesne Vuković

Premier je odslovil še tretjega in četrtega ministra. Presenečen je, ker ministrica za kmetijstvo ne želi podpisati odstopne izjave.
Premier Robert Golob ob pojasnjevanju sprememb v vladi ugotavlja tudi, da razvejena vlada, ki si jo je zamislil, ni povsem primerna za krizne razmere.

FOTO: Jože Suhadolnik
Premier Robert Golob ob pojasnjevanju sprememb v vladi ugotavlja tudi, da razvejena vlada, ki si jo je zamislil, ni povsem primerna za krizne razmere. FOTO: Jože Suhadolnik
5. 10. 2023 | 05:00
6:08

V nadaljevanju preberite:

V Gibanju Svoboda in tudi preostalih dveh koalicijskih partnericah se krepijo ocene, da bodo zadnje menjave in tiste, ki se napovedujejo tudi v kabinetu predsednika vlade, dodatno okrepile vlogo generalne sekretarke največje koalicijske stranke Vesne Vuković. Razen ministrice za kmetijstvo Irene Šinko preostali ministri in ministrice, ki so se že poslovili ali se bodo še morali posloviti, predstavljajo namreč tisto peterico v Gibanju Svoboda, ki nikakor ni bila del njene struje.

Zdaj že nekdanja ministra za notranje zadeve Tatjana Bobnar in za zdravje Danijel Bešič Loredan, pa tudi minister za naravne vire Uroš Brežan, minister za okolje, podnebje in energijo Bojan Kumer ter ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik naj bi bili tisti, ki so še v času enotne prvotne ekipe prejemali opozorila, da so s svojim nasprotovanjem trn v peti.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine