Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Poziv k ukrepom proti pijači, za katero so mlade navdušili ameriški vplivneži

Uvoznik in prodajalci si vzamejo zajetno vsoto na račun evforije otrok in mladih, opozarja ZPS. Vse več opozoril upravi za varno hrano.
Pijačo, polno aditivov in tudi kofeina, uspešno promovirajo spletni vplivneži, zato je med mladimi postala pravi hit. Foto Action FOTO: AFP
Pijačo, polno aditivov in tudi kofeina, uspešno promovirajo spletni vplivneži, zato je med mladimi postala pravi hit. Foto Action FOTO: AFP
23. 10. 2023 | 05:00
23. 10. 2023 | 08:54
4:22

V nadaljevanju preberite:

Brezalkoholna pijača ameriške blagovne znamke Prime se z domiselnimi marketinškimi potezami uspešno uveljavlja na slovenskem trgu in se s pomočjo spletnih vplivnežev promovira kot zdrava nizkoenergijska pijača. Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) jo je zaradi velike priljubljenosti natančneje proučila in opozorila na številne napake na označbah pijač za slovenski trg. Na to je opozorila tudi upravo za varno hrano in varnost živil ter jo pozvala k ukrepanju.

Zgovoren primer iz Anglije odpira pomisleke, o tem kako je slovenski kupec slabše obveščen in slabše zaščiten kot kupci na drugih razvitih trgih.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine