Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Policisti niso ugotovili kaznivega dejanja ob vnosu angleške različice

Prvi uradni primer angleške različice novega koronavirusa so potrdili ta konec tedna. Okužena oseba ni ravnavala nezakonito.
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
Ka. M.
27. 1. 2021 | 13:23
27. 1. 2021 | 13:46
1:37
Policisti kranjske policijske uprave (PU), ki so preiskovali primer vnosa angleške različice novega koronavirusa v Slovenijo, s katerim je bil okužen državljan Kosova, niso ugotovili znakov uradno pregonljivih kaznivih dejanj.

Ugotovili so, da je tujec sredi januarja prek Slovenije opravil tranzit iz Kosova do Belgije, kjer je na začasnem delu. Tam je bil napoten na testiranje, po katerem je pristojna belgijska ustanova izdala dve pristni potrdili. »Na prvem potrdilu je bil zabeležen podatek, da je test negativen. Dan kasneje pa je bilo izdano še novo potrdilo, da gre pri prejšnjem za pomoto in da je test pozitiven,« so sporočili s PU Kranj in dodali, da še preverjajo, na kakšen način in ali je bil tujec seznanjen z drugim potrdilom. 

image_alt
V soboto potrdili prvi primer okužbe z angleškim sevom


Kosovski državljan, ki ima v Sloveniji urejen status tujca, se je v Slovenijo vrnil 23. januarja. Kranjski policisti so ga izsledili v Kranju, ko je v okviru tranzita sam čakal na nadaljnji prevoz. Doslej ni bilo ugotovljeno, da bi bil tujec po pozitivnem rezultatu v Sloveniji s kom v stiku, so pa policisti italijanskim varnostnim organom takoj posredovali podatke o vozniku, s katerim se je tujec pripeljal do Slovenije. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine