Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Policija na petkovem neprijavljenem shodu ugotovila štirinajst kršitev

Trinajst od štirinajstih oseb, ki so kršile Zakon o javnem redu in miru, je policija za čas shoda pridržala.
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Be. B.
26. 6. 2021 | 11:26
26. 6. 2021 | 11:26
1:47
Ob včerajšnjem prazniku dneva državnosti je poleg osrednje državne proslave, ki je bila na Trgu republike, potekala še alternativna državna proslava oziroma shod, ki se je začel okoli 19. ure na Prešernovem trgu, kjer se je po podatkih policije zbralo okoli devet tisoč oseb. Policija je varovala oba dogodka: osrednjo prireditev in pa neprijavljen shod.

Slednji se je na Prešernovem trgu končal okoli 21. ure – kar je sovpadalo s pričetkom uradne proslave – po tem pa je okoli 200 oseb odšlo še v križišče Slovenske in Šubičeve, kjer so se razšli okoli 22. ure.

Po podatkih policije se je alternativne državne proslave udeležilo devet tisoč ljudi. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Po podatkih policije se je alternativne državne proslave udeležilo devet tisoč ljudi. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Pri varovanju neprijavljenega shoda so policisti do sedaj ugotovili kršitev po Zakonu o javnih zbiranjih in vodijo prekrškovni postopek zoper organizatorja, so danes sporočili z ljubljanske policijske uprave. Med shodom na Prešernovem trgu so ugotovili štirinajst kršitev Zakona o javnem redu in miru. Trinajst od teh oseb, ki so kršile omenjeni zakon, je policija v času shoda pridržala, in sicer na podlagi 64. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije.

Policija nadaljuje z zbiranjem obvestil glede dogodka in bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo. V času in na območju prireditve na Trgu Republike policisti niso zaznali kršitev, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine