Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Nataša Avšič Bogovič nova predsednica sveta stranke Gibanje Svoboda

Na čelu sveta stranke bo nasledila Mirto Koželj, ki je odstopila in se bo znova bolj posvetila zdravstvu.
Nataša Avšič Bogovič je bila v preteklosti mdr. direktorica Splošne Bolnišnice Brežice in svetovalka uprave v družbi GEN-I, sedaj je poslanka Gibanja Svoboda v DZ. FOTO: Janoš Zore/Delo
Nataša Avšič Bogovič je bila v preteklosti mdr. direktorica Splošne Bolnišnice Brežice in svetovalka uprave v družbi GEN-I, sedaj je poslanka Gibanja Svoboda v DZ. FOTO: Janoš Zore/Delo
V. U.
18. 1. 2023 | 18:29
18. 1. 2023 | 18:59
1:50

Člani sveta stranke Gibanje Svoboda so za novo predsednico sveta stranke soglasno izvolili Natašo Avšič Bogovič, so sporočili s sedeža te stranke. Avšič Bogovičeva je tudi namestnica vodje poslanske skupine Gibanja Svoboda in predsednica parlamentarnega odbora za infrastrukturo, okolje in prostor.

Novica o odstopu dosedanje predsednice sveta stranke Gibanje Svoboda Mirte Koželj je v javnost prišla v ponedeljek. V luči pričakovane zdravstvene reforme naj bi se povsem posvetila delu na tej funkciji. V stranki so sicer že predvčerajšnjim sporočili, da je njen naslednik izbran, a so odločitev prepustili današnjemu srečanju sveta stranke.

image_alt
Mirta Koželj: Odstop nima ozadja, politike ni vešča

Avšič Bogovičeva izhaja iz Brežic. Začela je kot ekonomistka v Termah Čatež, nadaljevala kot tržna inšpektorica, bila vodja območne enote, dva mandata tudi predsednica regijske koordinacije inšpektorjev za Posavje. Kasneje je postala direktorica Splošne Bolnišnice Brežice in svetovalka uprave v družbi GEN-I. Sedaj je poslanka Gibanja Svoboda v državnem zboru.

Kot dodajajo, je ob izvolitvi izrazila zadovoljstvo zaradi soglasne podpore in poudarila, da bo se bo usmerila v še boljšo povezanost različnih struktur znotraj stranke in okrepljeno delo terenu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine