Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Mesto šefa policije na sodni tehtnici

Sodišče odloča, ali je Senad Jušić izpolnjeval natečajne pogoje za generalnega direktorja.
Po obravnavi je odvetnik Gregor Verbajs (desno) spomnil, da Boštjan Lindav s tožbo ne želi doseči, da bi bil on izbrani kandidat. FOTO: Mitja Felc
Po obravnavi je odvetnik Gregor Verbajs (desno) spomnil, da Boštjan Lindav s tožbo ne želi doseči, da bi bil on izbrani kandidat. FOTO: Mitja Felc
24. 10. 2024 | 20:05
24. 10. 2024 | 20:05
5:25

V nadaljevanju preberite:

V mesecu dni bo znano, ali je dozdajšnji generalni direktor policije Senad Jušić to delovno mesto, ki ga je s polnim mandatom prevzel septembra lani, zasedel ob izpolnjevanju vseh natečajnih pogojev. Za prvega moža policije sta namreč kandidirala tako Jušić kot nekdanji v. d. generalnega direktorja Boštjan Lindav.

Oba sta izpolnjevala formalne pogoje, a je bilo že nekako znano, da sedanji oblasti bolj ustreza Jušić, zato ni bilo nobeno presenečenje, da si ga je notranji minister Boštjan Poklukar izbral, vlada pa ga je potrdila.

Ker Lindav ni imel drugih pravnih sredstev, se je s tožbo obrnil na upravno sodišče, saj je prepričan, da protikandidat ni imel osem let izkušenj na vodstvenih delovnih mestih in zato ne izpolnjuje vseh pogojev za položaj generalnega direktorja policije. Sporno naj bi bilo namreč, da je med vodstvenimi izkušnjami navajal delo na mestu pomočnika komandirja na Policijski postaji Koper in pomočnika vodje sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Koper.

Danes je upravno sodišče opravilo glavno obravnavo, na kateri je zavrnilo nove dokazne predloge obeh strank. Sodnica Daša Sikošek je namreč poudarila, da je bistvo presoje v tej zadevi zakonitost sklepa posebne natečajne komisije o tem, ali Jušić izpolnjuje natečajne pogoje. Z vso dokumentacijo pa sodišče že razpolaga, zato je »primer zrel za razsodbo«. Sodba bo strankam vročena v roku 30 dni.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine