Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Malikujemo kmeta, hkrati pa pri nakupu zanemarjamo poreklo

Domači potrošnik je pustil na cedilu slovenski prehranski sistem, po nakupnem vedenju smo podobni manj razvitim državam.
Uživanje slovenske hrane, ki je praviloma kakovostnejša od uvožene, prinaša koristi za zdravje posameznika in okolje. FOTO: Leon Vidic/Delo
Uživanje slovenske hrane, ki je praviloma kakovostnejša od uvožene, prinaša koristi za zdravje posameznika in okolje. FOTO: Leon Vidic/Delo
15. 11. 2024 | 05:00
15. 11. 2024 | 08:58
9:26

V nadaljevanju preberite:

»Teden slovenske hrane je slavnosten, a živimo v iluziji,« je pou­daril agrarni ekonomist Aleš Kuhar, izredni profesor na ljubljanski biotehniški fakulteti. Serija strateških napak je pripeljala do stanja, ko so Izbrana kakovost, Tradicionalni slovenski zajtrk in druge pobude bolj etnofolklorni trenutek kot resna razvojna ekonomska politika za agroživilski sistem.

Treba bi bilo delovati celovito, ob promociji­ pa veliko ustrezneje podpirati konkurenčnost živilskih podjetij in kmetij ter investicije v najsodobnejšo tehnologijo, ki omogočajo proizvodnjo sodobnih, kakovostnih in trajnostnih izdelkov.

V intervjuju še o tem, kako slovenski potrošnik v resnici ceni slovensko hrano, kako je drugje po Evropi in čemu tolikšno nezanimanje slovenskega kapitala za živilska podjetja.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine